Vali Güzeloğlu: Göreve başladım, Rabbim mahcup etmesin

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, dün kayyum olarak atandığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde göreve başladığını belirtti.
Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, dün İçişleri Bakanlığınca görevlendirildiği Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde göreve başladığını ifade etti.
Vali Güzeloğlu şu ifadeleri kullandı: "30 Haziran 2017 tarihinden bugüne Vali olarak hizmet etmekten büyük bir onur ve sorumluluk duyduğum, Peygamberler ve Sahabeler Şehri Aziz Diyarbakır’ın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak göreve başladım. Rabbim mahcup etmesin, rızasını ve halkımızın duasını nasip etsin.
Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak, bu onurlu ve sorumlu görevi şahsımıza tevdi eden ve güvenen Sayın Cumhurbaşkanım @RTErdogan ve Sayın Bakanım @suleymansoylu'ya şükranlarımı arz ediyorum.
Diyarbakır, medeniyet geçmişimizin kadim bir kenti. Kültür dünyamızın önemli bir şehri. İnanç değerlerimizin, peygamberler, sahabeler ve evliyaların otağı, bir özel ve güzel yurt. Diyarbakır’ı anlamak, Diyarbakır’ı yaşamak ve bu boyutlarıyla kavramak gerekir." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde çıkan orman yangını, kontrol altına alındı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası'nın (MADEN‑İŞ) Eti Maden'e bağlı şubelerindeki grev kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan karar uyarınca "milli güvenliği bozucu nitelikte" olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Masum çocuklar ya açlıktan ya da israil işgal güçlerinin silahlarından çıkan kurşunlardan dolayı can vermektedir. israilin açlığı özellikle Filistinlilere karşı bir silah olarak kullanması, bunların insanlıktan nasibini almadıklarının en açık göstergesidir." dedi.
Batman'da köy statüsündeki tarım arazilerine inşa edilen hobi evlerinin yıkımına başlandı. Kösetarla ve çevre köylerdeki vatandaşlar, yapıların kendi mülklerinde olduğunu belirterek Valiliğe tepki gösterdi.