Van’da PKK’ye yönelik operasyonlarda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi

Başkale ilçesi kırsalında icra edilen Yıldırım-10 Şehit operasyonunda, PKK’ye ait olduğu değerlendirilen bir keskin nişancı tüfeği, çok sayıda tüp ve amonyum nitrat ele geçirildi.
Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Van İl Jandarma Komutanlığınca PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; PKK/KCK terör örgütüne ait sığınak, barınak ve depoların tespit edilmesi maksadıyla, Başkale İlçesi kırsalında 27 Ekim 2020 tarihinden itibaren Yıldırım-10 Şehit operasyonu başlatılmıştır.
İcra edilen operasyon neticesinde; 1 adet Zagros/Şiyar-1 keskin nişancı tüfeği, 12 adet Zagros/Şiyar-1 keskin nişancı tüfeği fişeği, 40 kilogram Amonyum Nitrat, 5 kilogram C4 patlayıcı, 23 adet küçük tüp, 20 adet büyük tüp, çok sayıda EYP yapımında kullanılan malzeme ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirilmiştir.” ifadeleri kullanıldı.
Ele geçirilen mühimmatların olay yerinde imha edildiği belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile kurumunu korumanın, aile değerlerini tüm yönleriyle muhafaza ederek gelecek nesillere güçlü bir miras bırakmanın kendilerinin en temel vazifesi olduğunu vurguladı.
Saraçhane'deki CHP mitinginde "Şeriat isteyenler, bir bir asılacaksınız" diyen kişinin 18 yaşından küçük bir genç olduğu ortaya çıktı.
Erzurum Köprüköy'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
Leman dergisinde Hazreti Muhammed'e hakaret içerikli karikatürün yayımlanmasına ilişkin gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.