“Yetim gülerse Cizre güler” etkinliğiyle bin 500 yetime bayramlık elbise alındı

Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa yaptığı çalışmayla, Cizreli hayırseverlerin desteğiyle bin 500 yetim çocuğa bayramlık elbise alınarak yetimler sevindirildi.
Şırnak’ın Cizre ilçe müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın 2015 yılından itibaren geleneksel hale getirdiği ve Cizreli hayırseverlerin de desteğiyle bayram öncesi yetimlere giyim yardımı yapıldı.
Yetimlerle beraber elbise seçen ve onlarla yakından ilgilenen Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran, hedeflerinin daha çok yetime ulaşmak olduğunu aktardı.
“Cizreli Hayırseverlerin desteğiyle bu yardımları yapıyoruz”
Baran, “Yetim gülerse Cizre güler sloganıyla başlatmış olduğumuz yetimleri giydirme projemize başlamış bulunmaktayız. 2015 yılında başlattığımız ve geleneksel hale getirdiğimiz bayram öncesi yetim giydirme etkinliğinde ilk yıl bin 800 yetim kardeşimize bayramlık elbise aldık. Bu yıl da Cizreli hayırseverlerimizin destekleriyle bin 500 yetim kardeşimize inşallah bayramlık elbise alacağız. Bu faaliyetimizi yaparken Cizreli hayırseverlerin katkılarıyla yapıyoruz. Her yetim kardeşimiz için anlaşma yaptığımız mağazalarda 180 TL’lik giyim yapıyoruz. Bu yetim kardeşlerimiz gelip kendileri elbiselerini seçip beğeniyor. Şube müdürümüz Mehmet Karataştan, Murat Denli ve Şükrü Aşan arkadaşlarımızın koordinesinde 20 kişinin üzerinde bir ekip var. Her gelen Yetim kardeşimizle özel ilgileniyoruz. Hayırseverlerimiz destek olursa biz bin 500 sayısının üzerine çıkmak istiyoruz. Hayırseverlerimiz bize teveccüh gösterip yetim kardeşlerimize daha fazla yardımcı olmamıza vesile olacaklardır.” ifadelerini kullandı.
“Bizler referansımızı Kur'an'dan ve sünnetten alıyoruz”
Yetimlerle hemhal olmaya devam edeceklerini belirten Baran, “Allah bize yetimler hakkında iyi davranmamızı öğütüyor. Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) bir yetimin başını okşadığınızda o yetimin başındaki kıl tanesi kadar size istiğfar edilecektir diyor. Bizler referansımızı Kur'an'dan alıyoruz, referansımızı sünnetten alıyoruz. Halkımızın bize teveccühü ile bu manada biz gereken tüm çabalarınızı yapmaya devam edeceğiz. Faaliyetimiz Cizre Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Cizre Şubesi’nin ortak projesidir. Her yıl ‘Yetim gülse Cizre güler’ sloganıyla yetim kardeşlerimizle hemhal olmaya devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine yönelik saldırısına tepki gösterdi.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, ABD'nin İran'ın nükleer tesislerine düzenlediği saldırıların ardından ilk kez İstanbul'da konuşak, ülkelerini ABD'nin askeri saldırganlığına ve işgalin saldırılarına karşı koruyacaklarını bildirdi.
Dışişleri Bakanlığı, "İran’ın nükleer tesislerine ABD tarafından bugün yapılan saldırı, söz konusu riski en üst düzeye çıkarmıştır." dedi.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı | Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "ABD ve siyonist işgal rejiminin saldırganlığına karşı acil ve güçlü bir bölgesel dayanışma tesis edilmeli, tüm bölge ülkeleri İran’ın yanında açık ve kararlı bir duruş sergilemelidir." dedi.