Yetki belgesi almadan tütün ticareti yapanlara hapis cezası geliyor

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Teklife göre, Ürün İzleme Sistemi'ne müdahale edenlere 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlar, 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılacak.
7 yıl olan elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almayan cihazların elektronik kimlik bilgilerinin pasife alınma süresi 1 yıla düşürülecek.
Teklifin, makaron, yaprak sigara kâğıdı ve sigara filtresi üretmek isteyenler için yıllık 2 milyar adet üretim kapasitesine sahip tesis kurma zorunluluğu ile Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasını düzenleyen maddesi kanunun yayım tarihinde, diğer maddeleri ise 1 Ocak 2024'te yürürlüğe girecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman'da taze koyun peyniri satışları devam ederken, peynirci esnafı, fiyatların yakın zamanda artacağı konusunda vatandaşları uyarıyor.
Dr. Zahir Elbek “Bu iftiradır, topraklarımızı nasıl satarız. O kadar direndik, şehit verdik. Hâlâ da vazgeçmedik. Eğer satsaydık, niye direniyoruz? Neden mücadele ediyoruz. 20 yıldır gazeteci olarak çalışıyorum. Siyonistler bile hâlâ hiçbir kanıt gösteremedi bu konu hakkında. Bir sözleşme bir bilgi yok." dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, bakan olmadığı dönemde edindiği 163 metrekarelik konut üzerinden algı operasyonu yürütüldüğünü belirtti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, işgalci rejimin Gazze'deki son katliamlarını telin ederek tüm insanlığa karşı işlenmiş bu saldırılara karşı uluslararası toplumu artık sorumluluk alarak adaletin tesisi ve temel insan haklarının korunması için derhal harekete geçmeye çağırdı.