YSK'dan "referandum" açıklaması

YSK, referandum için bir sandık bölgesindeki seçmen sayısının 410-415 olarak belirlenmesine karar verdi.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), anayasa değişikliği referandumunda bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısını belirledi.
YSK'nın Resmi Gazete'de yayımlanan kararına göre, halk oylamasında bir sandık bölgesinde, mezra gibi toplu yerleşim birimlerinde ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 5. maddesinde sandık bölgesi oluşturulma işlemleri sırasında teşkil edilen sandık bölgelerinde oy kullanacak seçmen sayısı 410-415 olacak. Köylerde ise seçmen sayısının 415'i aşmaması halinde bir sandıkta oy kullanılabilecek.
Kararda, halk oylaması sürecinin kısa olması nedeniyle herhangi bir aksamaya sebebiyet verilmemesi için Anayasa Değişikliği Hakkındaki Kanun'un Resmi Gazete'de yayımlanması beklenilmeksizin bir sandıkta oy kullanacak seçmen sayısının belirlenmesinin gerekli görüldüğü kaydedildi.
3376 sayılı Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun'un 2. maddesinde, "Anayasa değişikliğinin halkoylaması, ilgili Anayasa değişikliği Kanununun Resmi Gazetede yayımını takip eden altmışıncı günden sonraki ilk pazar günü yapılır." hükmü yer alıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Savunma sanayii şirketi ASSAN Group'a bağlı 10 şirkete soruşturma kapsamında kayyım atanırken, şirketin sahibi ve genel müdürü de "FETÖ’ye üye olma" ve "askeri casusluk" iddiasıyla gözaltına alındı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, işgalci rejimin Suriye’nin egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sistematik olarak hedef aldığına dikkat çekti.
Filistin Medya Derneği ve Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP), Gazze’de işgalci siyonistler tarafından katledilen gazetecilerle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada, uluslararası hukukun ihlal edildiği, Birleşmiş Milletlerin sessiz kaldığı vurgulandı.
İşgalci rejimin Suriye topraklarına saldırılarını "güçlü bir şekilde kınayan" Dışişleri Bakanlığı, terörden arınmış, güvenliği tesis edilmiş ve toprak bütünlüğüne sahip bir Suriye vizyonunu desteklemeye devam edeceklerini bildirdi.