YSK'dan yerel seçimde "fazla oy pusulası" kararı

Yüksek Seçim Kurulu kararına göre, daha önce kanun gereği sandık seçmen sayısının yüzde 15 fazlasıyla oy pusulası basılırken, bu kez oy pusulaları daha fazla basılacak.
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul ve Ankara İl Seçim Kurullarının başvurusu üzerine oy pusulası basım kararını değiştirdi.
Alınan bilgiye göre, Ankara ve İstanbul İl Seçim Kurulları, oy pusulaları ile ilgili her sandık için sabit bir sayı belirlenmesini belirten bir başvuru yaptı.
Başvuruyu değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu oy pusulası basım kararını değiştirdi. Kurul Türkiye genelinde seçmen sayısı kaç olursa olsun her sandık için 365, seyyar sandıklar için 50 oy pusulası basılmasına karar verdi. Her seçim kuruluna ayrıca 3'er paket yedek oy pusulası gönderilecek.
Eski sistemde yurt genelindeki seçmen sayısının yüzde 15 fazlası oy pusulası basılıyordu. Özellikle seçmen sayısı fazla olan İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerde yaşanan sıkıntı nedeniyle, basılacak pusula sayısı her sandık için sabit olacak.
Seçimde 57 milyon 78 bin seçmen, 194 bin sandıkta oy kullanacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Son iki gün içinde ülke genelinde 68’i orman, 82’si ziraat yangını olmak üzere toplam 150 yangın meydana geldi.
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Erzurum'un Oltu ilçesinde maden ocağındaki göçükle ilgili adli soruşturma başlatıldığını açıkladı.
TDV Kadın, Aile ve Gönüllülük Hizmetleri (KAGEM) Müdürlünden Kıdemli Uzman Ayşe Özdemir, ailenin güçlenmesinin toplumun da güçlenmesi anlamına geldiğini; aileye dair farkındalık ve destek faaliyetlerinin önemli bir rol üstlendiğini söyledi.
Son 48 saat içerisinde ülke genelinde meydana gelen 111 yangından 49'unun orman yangını olduğu, 5 yangına müdahalenin sürdüğü bildirildi.