Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Gençlerimize, çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek, millet olarak geleceğimiz o kadar güzel olacaktır. Bunun için temel amacımız gençlerimizin inanç ve medeniyet değerlerimizle buluşmasıdır." dedi.
Erbaş, Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen "Vaizler ve Manevi Danışmanlar Hizmet İçi Eğitim Semineri"ne katıldı.
Burada konuşan Erbaş, hocaların iman ve tevhidin, adalet ve merhametin iyilik ve hayrın davetçileri olduğunu belirtti.
Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının hayatın her alanında millette rehberlik ettiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
"Son yıllarda toplumdan ve farklı kurumlardan gelen talepler doğrultusunda, manevi danışmanlık ve rehberlik alanında önemli çalışmalar yürütmekteyiz. Bireysel ve toplumsal ölçekteki manevi kriz ve ihtiyaçlara doğru yöntem sahih, dini bilgi ve tecrübeyi merkeze alarak rehberlik etmekteyiz. 6 Şubat depremlerinden sonra belki içinizdeki arkadaşlardan da vardır; 15 bin kadar arkadaşımızın manevi rehberlik eğitimi aldıktan sonra deprem bölgesinde hizmet etmelerini sağladık. Yani başka hiçbir kurumda olabilen bir şey değil bu. Diyanet İşleri Başkanlığının her alandaki hizmetlerine bir hizmet daha katmış olduk. Hatta manevi ilk yardım ismini ilk defa biz kullandık. Dolayısıyla bizim alanında uzman, tecrübeli, nitelikli ve özverili kadrolarımızda toplumumuzda nerede ihtiyaç varsa oraya koşmamız gerekiyor."
"Gençlerin büyük bir milletin ve medeniyetin mensubu olduğunun farkına varması gerekiyor"
Üniversite gençliğine yönelik verilen manevi danışmanlık hizmetlerine ilişkin Erbaş, "Gençlik bir milletin geleceğidir. Bizim ülke olarak en büyük zenginliğimiz ve imkanımız gençlerimizdir. Bunun için Başkanlık olarak gençlerimize yönelik hizmetlerimize özel bir önem veriyoruz. Sizler de bu önemli hizmet için seçilmiş hocalarımızsınız. Gençlerimize, çocuklarımıza ne kadar iyi rehberlik yapabilirsek, millet olarak geleceğimiz o kadar güzel olacaktır. Bunun için temel amacımız gençlerimizin inanç ve medeniyet değerlerimizle buluşmasıdır. Gençlerin büyük bir milletin ve medeniyetin mensubu olduğunun farkına varması gerekiyor." şeklinde konuştu.
"Muhabbet ve sevgi bağları geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha güçlü kılacaktır"
Erbaş, manevi danışmanlığın en önemli yapı taşlarının gönüllülük ve fedakarlık olduğunu belirterek, "Gençlerin ilmi, fikri, maddi ve manevi gelişmelerine katkı sağlamak, ancak yürekten fedakarca yapılacak bir hizmetle mümkün. Bu iki temel yapı taşı üzerinde kurulan muhabbet ve sevgi bağları geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha güçlü kılacaktır. Kendilerine gösterilen sevgi ve ilgi karşısında gençlerimiz öz kimlik ve benliklerinin farkındalığıyla manevi huzur bulacak, karşılaştıkları sorunların üstesinden kolaylıkla gelebileceklerdir." dedi.
"Birçok terör ve suç örgütü menfur emellerini dijital ortamlarda gerçekleştiriyor"
Dijital mecralar konusuna da değinen Erbaş, şunları söyledi:
"Dijital dünya, daha çok insana ulaşma, daha çabuk bilgi edinme gibi pek çok alanda sayısız fayda sağlasa da bireysel ve toplumsal boyutta birçok problemin ortaya çıkışına da zemin teşkil etmektedir. Bunları da yani kötülüğünü ortadan kaldırmak, onu hayra mutlaka yönlendirmek gerekiyor. Birçok terör ve suç örgütü menfur emellerinin bu dijital ortamlarda gerçekleştiriyorlar. Marjinal pek çok yapı kendi kirli emelleri doğrultusunda insanların inanç ve tasavvurlarını en çok buralarda suiistimal ediyorlar. Gençlerimizin ve nesillerimizin tertemiz duygu ve düşünceleri en çok buralarda istismar ediliyor. Diğer taraftan bu mecralarda algı maalesef hakikatin önüne geçiyor. Sanal olan gerçeği baskılayabiliyor. Görselliğin öne çıkarıldığı bu dünyada görmek, izlemek ve görünmek adeta varoluşun gayesi haline geliyor. Kötülük alanında diyorum ama iyilikte olursak, hayırda olursak, ne kadar çok olursa olsun bu faydalı."
"Dijital dünyanın ilmine ve işleyişine vakıf olmalıyız"
Erbaş, vaizlere ve manevi danışmanlara dijital dünyanın imkan ve risklerinden mutlaka haberdar olmaları tavsiyesinde bulunarak, "İslam’ın hakikatlerini, değerlerini ve güzel ahlaklı ilkelerini tüm insanlığa etkili bir şekilde ulaştırmak için bu alanın ilmine ve işleyişine mutlaka vakıf olmalıyız." ifadesini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bilim serüveninin iki önemli dinamiği olan Akademi ve Medrese, "Uluslararası II. Akademi-Medrese Buluşmaları: Medresenin Geleceği Çalıştayı"nda bir araya geldi.
Türkiye’nin en büyük ikinci kütüphanesi "Şahinbey Millet Kütüphanesi" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.
Kütahya Dini İhtisas Merkezi tarafından düzenlenen "Aday 2'nci Dönem Din Görevlileri Mezuniyet" töreni düzenlendi.
Gaziantep'te Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenmek için camiye giden çocuklar için camide etkinlik düzenlendi.