Faiz borcu olan kimseye zekât verilir mi?

Fetva Kurulu, faiz borcu olan kimsenin samimi bir şekilde Allah’a tövbe etmiş ve bu borcunu ödemekten başka çaresi kalmamışsa kendisine zekât verilebileceğini belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Faiz borcu olan kimseye zekât verilir mi?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Faiz borcu olan kimse samimi bir şekilde Allah’a tövbe etmiş ve bu borcunu ödemekten başka çaresi kalmamışsa kendisine zekât verilebilir. Her ne kadar bu kişi, borcu gayrimeşru bir yolla kendi zimmetine geçirmişse de zekâtın verileceği sekiz sınıftan biri olan "borçlular" kısmına dâhil edilebilir (İbnu’n-Nakîb, Ümdetü’s-Sâlik ve Uddetü’n-Nâsik s.152). Sevgili Peygamberimiz bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır:
...Müslüman kardeşinin ihtiyacını gideren kimsenin Allah da ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teâlâ o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir... (Buhârî, Mezâlim 3, No: 2442; Müslim, Birr 58, No: 2580)" (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, 30 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kurslarının tüm coşkusuyla devam ettiğini belirterek, çocukların iyi yetişmesinde ve Kur’an ile Peygamber sevgisi kazanmasında bu kursların büyük önem taşıdığını vurguladı.
Gaziantep Şahinbey Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Yatılı Yaz Kuran Kursu Kampı coşkulu bir şekilde devam ediyor.
Batman'da camiler, yaz Kur’an kursları çocuk sesleriyle şenlendi. 357 noktada başlatılan eğitimlerde, Kur'an-ı Kerim, Hazret-i Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler ve güzel ahlak öğretiliyor.
Her yıl Muharrem ayının onuncu gününde idrak edilen Aşura gününde tutulan oruç, semavi dinlerde de var olan ve günahların bağışlanması için fırsat bilinen ibadetlerden biridir.