Fildişi necis midir?

Fetva Kurulu "Hanefî mezhebine göre içerisine kan nüfuz etmeyen boynuz, kemik, diş ve tüy gibi parçalarda hayat bulunmadığı için necis değildir." diye belirtti.
İTTİHADUL ULEMA Fetva Kurulu "Fildişi necis midir?" sorusuna yanıt verdi.
Fetvada, şu ifadelere yer verildi.
"Şafiî mezhebine göre eti yenmeyen hayvanlardan kopan parçalar necistir. Buna kılları, boynuzu ve kemikleri de dâhildir. Yine, eti yense dahi şer’i usullere göre kesilmeyip leş olan hayvanların kendileri gibi onlardan kopan parçalar da necistir. Buna göre; kolayca cilâlanabildiği için süs eşyası yapımında kullanılan fildişi, eti yenmeyenler kategorisinde yer alan bir hayvana ait olduğu için bunu taşır halde namaz kılmak caiz değildir (Dimyâtî, İânetü't-Talibîn, I, 183). Hanefî mezhebine göre ise içerisine kan nüfuz etmeyen boynuz, kemik, diş ve tüy gibi parçalarda hayat bulunmadığı için necis değildir (Semerkandî, Tuhfetü’l-Fukahâ, I, 107)." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Şahinbey ilçe Müftülüğü tarafından ilk 20'ye giren katılımcılar çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.
Gaziantep Şahinbey İlçe Müftülüğü tarafından, 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için Kur'an-ı Kerim'e geçiş programı düzenlendi.
Tüketim çılgınlığına karşı Müslüman bireylerin nasıl bir duruş sergilemesi gerektiğini dile getiren Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Hasan Kiraz, İslam'da israfın haram olduğunu hatırlatarak sade yaşamanın Sünnet-i Nebeviye uygun olduğunu ifade etti.
Türkiye'de lise düzeyinde gerçekleştirilen ilk uluslararası sempozyum olma özelliği taşıyan "3. Uluslararası İmam Hatip Öğrencileri Sempozyumu" Malatya'da düzenlendi.