Kütahya'da "Aday Din Görevlileri 2'nci Dönem Mezuniyet" töreni düzenlendi

Kütahya Dini İhtisas Merkezi tarafından düzenlenen "Aday 2'nci Dönem Din Görevlileri Mezuniyet" töreni düzenlendi.
Kütahya İl Millî Eğitim Müdürlüğü Beylerbeyi Konferans Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreni, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Kütahya Dini İhtisas Merkezi Müdürü Osman Faruk Aktaş'ın açılış konuşmasının ardından, dönem birincisi Muhammed Elitaş mezunlar adına teşekkür konuşması yaptı.
İslam'ın bilgi, ilim ve akıl dini olduğunu vurgulayan Vali Musa Işın, "Akla uygun olmayan hiçbir hüküm, Kur'an'da yoktur. Kur'an-ı Kerim, 1444 yıl geçmesine rağmen tazeliğini ve evrenselliğini koruyan ilahi bir kitaptır. Kur'an, Allah'ın insanlara en büyük lütfudur. Ondan daha büyük bir hazine düşünülemez. Bizlere düşen, bu inanca dört elle sarılmak, onu doğru anlamak ve en güzel şekilde anlatmaktır." dedi.
Vali Işın "Geçmişte İslam'ın hakikatiyle rekabet edemeyenler, şiddete başvurmuştur. Bugün de bu yöntemlerin devam ettiğini görüyoruz. Ancak bu saldırılar, İslam'ın gücünü ve hakikatini gölgeleyemez." ifadelerini kullandı.
"Bu meslek adanmışlık gerektirir"
İslam'ı öğretmek ve anlatmak görevini üstlenenlerin büyük bir sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Işın, "Bu meslek, adanmışlık gerektirir. Kendinizi sürekli yenilemeli, bilgi ve donanımınızı artırmalısınız. İyi öğreneceğiz, iyi öğreteceğiz, iyi yaşayacağız ve yaşantımızla örnek olacağız." şeklinde konuştu.
Program, dini musikî dinletisinin ardından dereceye giren aday din görevlilerine belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Türkiye'nin dört bir yanında okunan bu haftaki hutbenin konusu "Peygamberimiz ve aile ahlakı" olarak belirlendi.
Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Bitlis İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Hz. Peygamber ve Aile Ahlakı” konulu konferansta konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, aileyi korumanın güvenlik meselesi olduğunun altını çizdi.
Gençliğin kimlik krizine sürüklendiği bir çağda, Dr. Hüseyin Gökalp, istikamet üzere bir hayatın ancak İslam, namaz ve sorumluluk bilinciyle mümkün olduğunu ifade etti.
Gaziantep İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilerin bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla açılan Kur’an Eğitim Merkezi'nin eğitim-öğretime başladığını açıkladı.