Hammade: Hayali kabirler Kudüs'ün tarihi kimliğini, gerçeklerini ve izlerini ortadan kaldıramaz
Filistin topraklarında hayali kabirler ve Tevrat bahçeleri inşa eden işgalci siyonistlere göndermede bulunan HAMAS'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, bunların Kudüs'teki izlerini ortadan kaldırama konusunda başarılı olamayacağını belirtti.
İşgalci siyonist rejim Kudüs'ün Yahudi tarihinden izler taşıdığı görünümü vermek buraya gelen turistleri yanıltmak için şehrin farklı bölgelerine, taşlarına İbranice yazılar yazılan ve tarihi süsü verilen hayali kabirler inşa ediyor. Bu tür yalancılık ve sahtekarlıkları daha önce turist rehberleri aracılığıyla sözlü olarak yapan işgalci siyonistler, şimdilerde bu yalanlarına malzeme oluşturmak için hayali kabirler inşa ediyorlar.
İşgalci siyonistlerin yapmış olduğu başka bir işgal çalışması ile ilgili açıklamalarda bulunan HAMAS'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, işgal altındaki Kudüs'ün tarihi kimliğini değiştirmek ve buranın tümünü istila etmek ve yoğun bir çalışma içinde olduğunu belirtti.
Tevrat Bahçeleri ve hayali Yahudi kabirleri inşa edilmesinin de işgal rejiminin yeni suçları arasında yer aldığını ifade eden Hammade, "İşgal rejimi bu uygulamalarıyla aslında çok açık ihlallerde bulunuyor ve bütün uluslararası yasaları, sözleşmeleri ayaklar altına alıyor. Ancak işgal rejiminin bütün bu çabaları tamamen boşunadır. Onun bu tür çalışmalarla Kudüs'ün tarihi kimliğini, gerçeklerini ve izlerini ortadan kaldırma konusunda başarılı olamayacak. İşgal rejiminin bütün bu çalışmalarına karşıyız. Filistin halkı da tüm Yahudileştirme faaliyetlerine rağmen mukaddes beldelerine ve mekanlarına sahip çıkma konusunda ısrarlı olacağız." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
AK Parti'nin önergesiyle tartışmalı 27'nci madde daraltıldı, ağır suçlarda erken tahliye kapısı kapatıldı. Aile içi cinayet, cinsel saldırı ve çocuk istismarı failleri tahliye edilmeyecek.
Ülke genelinde kasım ayında yapılan 122 binin üzerindeki gıda denetiminde, kurallara uymayan 1963 işletmeye toplam 141 milyon lira idari para cezası kesildi. 17 işletme için savcılığa suç duyurusu yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Finlandiya Cumhurbaşkanı Alexander Stubb ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Terörle mücadele adı altında Tunceli’den başlayarak bizim dönemimize kadar Kürt kardeşlerimizin kanını kimin döktüğünü benim milletim çok iyi bilir. Eğer cesareti varsa ve bir cellat görmek istiyorsa aynaya baksın. Kendi tarihine baksın. CHP’nin geçmişine baksın." dedi.