Diyarbakır'ın tarihi ve doğal güzellikleri kenti süsleyecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtmak ve vurgulamak amacıyla dekoratif şehir aydınlatmaları çalışmalarını başlattı.
Diyarbakır kentinin tarihi ve doğal güzelliklerini yansıtmak ve kente estetik değer katmak için çalışmalar yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu, Seyrantepe Köprülü Kavşağı, Havaalanı, Otogar, Ofis Altgeçit ve Alipınar Köprüsü'nde ışıklı dekoratif şehir aydınlatmaları tasarım uygulamalarını yapacağını bildirdi.
Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında şehir aydınlatma tasarım uygulamalarının ilki Seyrantepe ve Diclekent Köprülü Kavşağına yapıldı.
İlki Seyrantepe Köprülü Kavşağına yapılan "Peygamberler ve Sahabeler Şehri Diyarbakır" aydınlatma tasarımı görenlerin beğenisini kazandı.
"Kenti iyi tanıtan ve estetik fotoğrafları barındıran pilon tabelalar uygulanacak"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ışıklı slogan uygulamalarının dışında, içlerinde kenti en iyi tanıtan ve en estetik fotoğrafları barındıran pilon tabelalar uygulanacak. Bu uygulamaların 8 adeti Seyrantepe Köprülü Kavşağı ayaklarına giydirilecek, 2 tanesi Otogar Mevkiine ve iki tanesi de havalimanı içinde konumlandırılacak.
Mart ayının sonuna kadar tamamlanacağını bildiren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çalışmaların bitiminde Diyarbakır kenti, estetik açıdan değer kazanacağı gibi şehre gelen ziyaretçilere de kendi tarihi dokusunu anlatma şansına kavuşacak. (Cihat Altun-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, 25 çocuk için toplu sünnet töreni düzenlenerek çocuklar sünnet edildi.
Bursa'da yaşayan emekli tarih öğretmeni Tuncer Aziz Pekören, binlerce kitap ve hatıra objesiyle kentin kültürel hafızasını diri tutmaya çalışıyor. Yıllar boyunca biriktirdiği kitaplar ve tarihî eşyalarla oluşturduğu bu özel alan, sadece geçmişi sergilemekle kalmıyor; aynı zamanda kültürel bir buluşma noktası işlevi görüyor.
Gastronomi platformu TasteAtlas tarafından açıklanan "Dünyanın En İyi 100 Yemek Şehri" listesinde Gaziantep 18'inci sırada yer aldı.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yüzyıllardır sürdürülen geleneksel keçecilik (yerel adıyla qülav), unutulmaya yüz tuttu.