Mardin Müftüsü Çiçek Berat Kandili'ni kutladı
Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, Beraat Kandili dolayısıyla görüntülü mesaj yayımlayarak, İslam aleminin kandilini kutladı.
İslam âlemi, Şaban ayının 15'inci gecesi olan Beraat Kandiline ulaşmanın büyük sevinç ve heyecanını yaşarken, geceyi camilerde ihya edememenin büyük hüznünü yaşıyor.
Her kandilde tıklım tıklım dolan camiler, Miraç Kandili'nin ardından Beraat Kandilinde de kapalı kalınca bu yıl kandil kutlamaları vatandaşlar tarafından buruk kutlandı.
Covid-19 salgını nedeniyle camilerde program yapılamayınca Mardin Müftüsü İsmail Çiçek, görüntülü mesaj yayımladı.
Mesajında, Beraat Kandili’nin anlam ve önemine değinen Çiçek; birlik, beraberlik ve kötülüklerden kurtulma temennisinde bulundu.
Çiçek, dua ederek tüm İslam aleminin Beraat Kandili’ni kutladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bağcılar Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen "Bağcılar Kitap Fuarı", Bağcılar Meydanı'nda açıldı.
HÜDA PAR tarafından "Selahaddin'in Kudüs'ü" temasıyla düzenlenecek "Uluslararası Selahaddin ve Kudüs Paneli", yarın Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde gerçekleştirilecek. HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun da katılacağı panelde Selahaddin Eyyubi, Kudüs, Mescid-i Aksa ve Gazze'deki gelişmeler farklı başlıklar altında ele alınacak.
Şırnak Cizre'de Melayê Cizîrî 'nin mekânı tarihi Kırmızı Medrese'de bir araya gelen Cizreliler, Melayê Cizîrî'nin divanını şerh etmek üzere yüz yüze derslere başladı. İki haftada bir düzenlenen buluşmalarda Melayê Cizîrî'nin divanı şerh edilerek maneviyatı yaşatılıyor.
Mardin’de ikinci ürün olarak mısır ekimine getirilen kısıtlamalar, daha az su tüketen ve kısa sürede hasat edilebilen ayçiçeğine yönelimi artırdı. Kentte 2024 yılında yaklaşık 6 bin dekar olan ayçiçeği ekim alanı, 2025’te 44 bin dekara yükseldi.