Batman Müzesi insanlık tarihini yansıtıyor

Batman Müzesi ve Müze Park’ın kente kültürel anlamda birçok katkısının olacağını söyleyen Vali Yardımcısı Cihat Arık, tarihi bir yolculuğa çıkmak isteyenleri müzeye davet etti.
Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Batman'da Türkiye'de bir ilkin gerçekleştirildiği Müze Park ve Bahçe Teşhir Alanları ile Batman Müzesi'nin şehre kültürel anlamda çok şey katacağını söyledi.
Batman Vali Yardımcısı Cihat Arık, Yeni İl Kültür Merkezi bitişiğindeki Batman Müzesi ve bahçesinde Müze Park ve Bahçe Teşhir Alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.
Vali Yardımcısı Arık, Batman Müzesi ve Müze Park'ın Batman ili için bir marka değeri olduğunu belirterek, tüm yerli ve yabancı konukların gezeceği ve Batman ve çevresinin kültürü hakkında bilgi sahibi olabilecekleri bir yer olduğunu ifade etti.
Arık, "Batman Müze Park'ı ve Müzeyi gezdik. Hakikaten Batman'a yarışır şekilde çok güzel bir müze oluşturulmuş. Tarihi 10 bin yıl önceki eserlerden en yakın 17'nci 18'inci yüzyıla ait eserlere kadar olan arkeolojik eserlerin sergilendiği bir salondur. Burayı diğer müzelerden ayıran Müze Parkı'nın olmasıdır. Burada insanlar M.ö. 10.000'ninci yıldan günümüze kadar sosyal, kültürel olarak insan hayatının serüvenini çok güzel bir şekilde görebiliyoruz. Burada aynı zamanda öğrencilerimizde gelip tarihi arkeolojik sergileri görebilmekte, bu uygulamalarla insanlık tarihinin evrelerini ve yaşayış şekli hakkında bire bir fikir sahibi olup, tarihi bir yolculuğa çakacaklar. Batman'a katkısı olan bir yer. Kültürel anlamda da Batman'a çok şey katacak bir müze olduğunu düşünüyorum." dedi.
Batman'da hayata geçirilen Müze Park, Türkiye'de bir ilk olarak Batman'da gerçekleştirildi. Bu komplekste, neolotik dönem özellikleriyle kerpiç evler, teşhir alanları, Tunç Dönemlerine ait mezar mulajları, binlerce yıl öncesine ait kopyası olacak oyun taşları, uygulama alanları da mevcut.
Ayrıca Batman Müzesinde; Neolitik Dönem salonu, Ilısu salonu ve Hasankeyf salonu olmak üzere 3 teşhir salonu bulunup, bu teşhir salonlarında, Paleolitik Dönemden Ortaçağ'a kadar geniş tarih yelpazesinde yaklaşık 550 eser sergileniyor. (M. Fatih Akgül- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya'da, 65 milyon yıl önceye dayanan ve jeolojik deformasyonlar sonucu meydana gelen Levent Vadisi'nde enstalasyon sergisi açıldı, dünyanın ilk mağara kütüphanesi oluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığının desteği, Üsküdar Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Kimyagerler Derneği iş birliğiyle düzenlenen “4. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi”, bu yıl “Gıda Üretiminde Sürdürülebilirlik” temasıyla Antalya’da gerçekleştiriliyor.
Her ay genç yazarların kaleme aldığı yazılarla okuyucusuyla buluşan Söz ve Kalem, mayıs sayısında dosya konusu olarak şiddet kavramını ele aldı.
Fransa'nın kuzeyindeki Roubaix kentinde yapımı yaklaşık 12 yıl süren ve 3 bin kişilik ibadet alanına sahip Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Eyüp Sultan Camii, düzenlenen törenle ibadete açıldı.