Şehitler yâd edilmeye devam ediliyor
Şubat ayı şehadet ayı münasebetiyle düzenlenen programda şehitler yâd edilmeye devam ediliyor.
Şehitler Kervanı Platformu ve İzmit Umut-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Şehitlerini anma etkinliği' düzenledi.
Şehitler Kervanı Platformu ve İzmit Umut-Der tarafından ortaklaşa düzenlenen İslam şehitlerini anma etkinliği, İzmit Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Etkinliğe HÜDA PAR Kocaeli İl Başkanı Davut Taştekin, STK temsilcileri ve çok sayıda Kocaelililer katıldı.
Günay İşeri'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Gurup İkra'nın okuduğu ilahilerle devam etti. Programa konuşmacı olarak katılan Mahmut Aytekin şehit ve şahadet hakkında konuşma yaparak, İslam'da şehit ve şehadettin çok önemli olduğunu söyledi.
Kulluk görevlerini en iyi yapanların şehitler olduğunu belirten Aytekin, şehit olmak için şehit gibi yaşamak gerektiğini söyledi. Aytekin, "Allah, kendine en iyi şekilde kulluk yapan ve bu uğurda canından vazgeçebilen yiğitleri daima var etmiştir. Bu insanlar her devir de yaşamıştır, günümüzde de bunun örneklerine şahit oluyoruz, işte bunlar şehitlerdir." dedi.
Program İzmit Umut-Der Başkanı İzzet Kazak'ın teşekkür konuşmasının ardından Günay İşeri'nin okuduğu dua ile son buldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Her ay farklı konularla toplumsal meselelere dokunarak çözüm önerileri ortaya koyan Söz ve Kalem, temmuz sayısında "Arayış istikamet verir" teması ile okurlarıyla yeniden buluştu.
Gaziantep Tarihi Almacı Pazarı esnaflarından 72 yaşındaki deri ustası Ökkeş Özsabuncuoğlu, yaklaşık yarım asırdır aynı dükkanda üretim yapmaya devam ediyor. Yetiştirdiği onlarca ustaya rağmen mesleğin geleceğinden endişe duyan Özsabuncuoğlu, alın teriyle kazanmanın değerine dikkat çekti.
Batman'da Davet ve Gençlik Merkezi tarafından "İslam'la Diriliş, Gençlikle Yükseliş" temasıyla düzenlenen gençlik buluşması, spor, sanat ve manevi atmosferi aynı çatı altında buluşturdu.
İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa tarafından, Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in (Sallallahu aleyhi ve sellem) doğumunun Hicri 1500'üncü yılı ve Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen "Asr-ı Saadet'ten Günümüze" Çini ve Seramik Sergisi'nin açılışı gerçekleştirildi.