Yazdığı kitaplarla hayata tutunuyor

Daha küçük yaşındayken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle felç olan Erdal Yalçın, okuma azmiyle 16 kitap yazdığını söyledi.
İstanbul'da yaşayan yüzde 98 engelli olan 41 yaşındaki Diyarbakır doğumlu Yazar Erdal Yalçın, okuma isteğinden de hiçbir zaman vazgeçmediğini ilkokul, ortaokul ve lise eğitimini dışardan bitirdiğini söyleyerek, hedefi ise üniversite sınavını kazanıp, psikoloji bölümünü okumak olduğunu belirtti.
Hiç kimseye muhtaç olarak yaşamak istemediğini ifade eden Yalçın, tekerlekli aracıyla yazdığı kitaplarını satıp para kazanarak yaşama tutunduğunu söyledi.
2 yaşındayken geçirdiği menenjit sonucu beyin felci geçirdiğini ve bundan dolayı okula gidemediğini ifade eden Yalçın her ne olursa olsun hayata olduğu sürece kitap yazmaktan ve okumaktan vazgeçmeyeceğini belirti.
Yalçın, kitap yazma serüvenini şöyle anlatı: "Diyarbakır doğumluyum, iki yaşında geçirdiğim menenjit sonucu beyin felci oldum. Ailemle yaşıyorum. Annem, babam ve kardeşlerim var. Üç kız iki erkek toplam beş kardeşiz. Hayatımda hiç okula gitmedim ama bu sene liseyi dışardan bitirdim. Bu sene girdiğim üniversite sınavını 34 puanla kaçırdım. Hedefim ise psikoloji bölümünü kazanmaktı. 26 yıldır yazı yazıyorum ve 12 yılı aşkındır da kitap çıkarıyorum. 10 yıl sponsor aradım kitap çıkarmak için ama sadece ilk kitabıma bulabildim. Artık ikinci kitabımdan sonra kendim yapmaya başladım. Hayatta olduğum sürece kitap yazmaya devem edeceğim."
"Hedefim milletvekili olmak"
Gelecekteki hedefinin milletvekili olmak olduğunu dile getiren Yalçın, toplumun zamanını çoğunu boş geçirdiğine dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlar zamanının çoğunu boşa harcıyor. Hep geziyorlar. Hâlbuki üretmek lazım, çalışmak lazım. Ama biz insanlar çalışmayı sevmiyoruz. Çalışalım, üretelim hem ülkemiz hem de biz kazanalım. Hedefim milletvekili olmak. Bazı projelerim var onları gerçekleştirmek istiyorum."
"Okuyan toplum olalım"
Bilinçli bir toplumun yeşerebilmesi için okuyan vatandaş olmamız gerektiğini ifade eden Yalçın,"Ben kitap yazmak ve kitap satmak için kimseden yardım istemiyorum. Kendim yazıyorum, kendim satıyorum. Kitaplarımı almak isteyenler erdalyalcın.info internet adresinden sipariş edebilirler. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Okuyan toplum olalım. Gerekli her şeyi okuyalım. Okuyup bilinçlenelim. Bilinçli toplum, bilinçli vatandaş demektir." şeklinde konuştu. (Ahmet Karakaş-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
"Mahreç işareti" türünde, Türk Patent ve Marka Kurumu’nda 2009 tarihinde tescillenen Mardin kaburga dolması, özel gün ve misafirlere karşı yapılan ağır bir yemektir. İşletme sahibi Mahmut Ahi, kaburga dolmasının yapılış serüvenini aktardı.
Tokat’ın Pazar ilçesine bağlı Ballıca Köyü’nde bulunan ve yaklaşık 3,5 milyon yıl önce oluştuğu tahmin edilen Ballıca Mağarası, hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olma özelliğini taşıyor.
Binlerce yıllık tarihiyle sadece kültür, sanat ve edebiyatın değil, aynı zamanda yöresel mutfağın da merkezi olmaya devam eden, Hz. Nuh’un şehri Cizre, mutfağın en özel tatlılarından biri olan Cizre Bırınczer ile hem tarihi geçmişi hem de benzersiz lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi durumunda
Kütahya’daki Tavşanlı Höyük kazılarında, 4 bin 500 yıl öncesine ait mermer, kemik ve topraktan yapılmış idoller bulundu. Buluntular Tunç Çağı'na ışık tutuyor.