Bingöl Üniversitesi yeni Rektörü atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl Üniversitesi'ne yeni Rektör atadı.
Bingöl Üniversitesi rektörlüğü için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulan adaylardan Prof. Dr. İbrahim Çapak ile Prof. Dr. Abdurrahman Gül arasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan Prof. Dr. İbrahim Çapak'ı rektör olarak atadı.
Bir süre önce, YöK Denetleme Kurulu üyeliği görevine atanan Bingöl Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'tan boşalan Rektörlük görevini geçici olarak, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül yürütüyordu.
Bingöl Üniversitesi Rektörü iken Yüksek öğretim Kurumu (YöK) Denetleme Kurulu üyeliği görevine getirilen Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş, görevini Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Gül'e devretmişti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sunulan isimlerden Rektörlük görevine Prof. Dr. İbrahim Çapak'ı atadı.
Prof. Dr. İbrahim Çapak Kimdir?
1971'de Bingöl'de doğan İbrahim Çapak, İlkokul, ortaokulu ve liseyi Bingöl'de tamamladı. Bingöl İmam Hatip Lisesinden 1989 tarihinde mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesine başlayıp, 1994 yılında mezun oldu. 1997 yılında Sakarya Üniversitesinde Araştırma Görevlisi oldu. 1997 yılında Marmara Üniversitesinde Yüksek lisansını, 2003'te Ankara Üniversitesi'nde Gazali'nin Mantık Anlayışı isimli tezi ile doktorasını tamamladı. Sakarya Üniversitesinde 2006 yılında doçent, 2012 yılda da Profesör oldu. Çalıştığı Fakültede Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim Dalı Başkanlığı, Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2013 Ağustos ayında İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğretim üyesi olarak göreve başladı ve Mantık Anabilim Dalı Başkanlığı yaptı. 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı olarak görevlendirildi. Halen Kıbrıs Yakın Doğu İlahiyat Fakültesi Dekanlığı ve Kıbrıs İslam Tetkikleri Merkezi Müdürü olarak görev yapmaktadır.
Başta Yazmalar Başkanlığı olmak üzere birçok bilimsel kuruluşta yayın kurulu üyeliği yapmakta olan Çapak, Arapça ve İngilizce bilmekte olup, Türkçe ve yabancı dillerde birçok yayını bulunmaktadır." (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan İSKİ'ye, kentsel atıksuların bir kısmının arıtma işlemi yapılmadan deşarj edildiği gerekçesiyle para cezası kesildi.
Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından Merkez Valiliği'ne çekildi.
Mardin merkezli STK’ların ardından, Midyat’taki Sivil Toplum Kuruluşları da bir dizide Coca-Cola reklamına yer verilmesine tepki gösterdi. Midyat STK Platformu, yapım ekibine açık çağrıda bulunarak kamuoyundan özür dilenmesi talebinde bulundu.
Büyükçekmece açıklarında 4,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.