İnşaatı devam eden Medine Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor

Bingöl'de inşaatı devam eden Medine Camii’nin tamamlanıp ibadete açılması için hayırseverlerin yardımını bekliyor.
Bingöl Merkez İnalı Mahallesi’nde bir yıl önce inşaatına başlanılan Medine Camii’nin tamamlanıp ibadete açılması için çağrıda bulunan mahalle sakinleri, hayırseverlerin yardım elinin uzatılmasını istedi.
2 bin metrekare alanı ve 575 metrekare ibadet alanı bulunan Medine Cami, kadın ve erkekler için 2 ayrı taziye evi bünyesinde bulunduruyor.
Yarım kalan cami inşaatının bitirilmesi için hayırseverlere çağrıda bulunan mahalle esnafından Zahir Bürkek, mahallelerinde yarım kalan cami inşaatı için hayırseverlerden destek beklediklerini söyledi.
Bürkek, “Camimiz kabası bitti, hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Allah razı çocukların harçlıklarını topladığı kumbaralarla cami yapmaya çalışıyoruz. İş adamı ve hayırsever insanlarımızdan ciddi yardımlar bekliyoruz. Camimiz Bingöl’de yapılan nadide camilerden birdir. Büyük maliyeti olan bir cami gerçekten mahalle olarak çok ihtiyacımız olan bir camii. Camimiz şu an inşaat halinde halkın ibadetlerini rahat yapabilmeleri için bir an önce bitmesi lazım. Burası sonuçta ümmetin bir camisidir. Yapılan yardımlar boşa gitmeyecektir. Herkesten yardım bekliyoruz. İş adamlarımızı buraya davet ediyoruz gelip görsünler. Şu an ibadetlerimizi geçici olarak taziye yerinde yapıyoruz. Bu kışın camimizin üzerini kapatmamız lazım. Şu an çok ciddi yardıma ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.
“Öğrenciler biriktirdikleri harçlıklarını cami inşaatına bağışladı”
İnşaatı devam eden Medine Camii’nin hemen yanı başında olan Gazi İlköğretim Okulunda okuyan bir grup öğrenci, biriktirdikleri harçlıklarını cami inşaatında kullanmak üzere görevliye teslim ettiler.
Okul harçlıklarını camiye bağışlayan öğrenciler adına konuşan Muaz Sakçı, “Gazi İlköğretim Okulunda okuyoruz. Biz camimizi inşaat halinde olduğunu gördük. Okul arkadaşları olarak 'Camiye bir tuğla da ben koyuyum' sloganıyla, camimiz için para toplama kararı aldık. Kumbaramızda burada. Kumbaramızı cami imamına teslim ettik.” dedi.
Öğrencilerin harçlıklarını cami inşaatına bağışladığını belirten İmam Hatibi Abdullah Tokuş ise, “Gazi İlköğretim Okulundan bu küçük öğrencilerimiz, bu güzel insanlar kendi aralarında cami inşaatımız için para toplayıp bize teslim ettiler. 'Bu camide bir tuğlada bizim olsun' demişler. Allah onlardan razı olsun. Rabbim bu gibi çocuklarımızıdaim eylesin, muhafaza eylesin, çoğaltsın. Rabbim çocuklarımızı cami sevgisiyle yetişen gençlerden eylesin inşallah." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asrın felaketi tamamen ortadan kalksın diye 2025 bütçesine 584 milyar liralık kaynak ayırdıklarını ifade eden Erdoğan, "Yıl sonunda tüm şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırmayı, geride yarım kalan tek bir hikâye bırakmamayı hedefliyoruz." dedi.
HÜDA PAR İnsan Hakları ve Hukuk İşleri Başkanlığı, Özbek mülteci Khasan Umarov’un ölümüne illişkin, “Sağlık başvuruları ve acil ameliyat çağrılarına rağmen ne tahliye edildi ne de yeterli sağlık hizmetine erişimi sağlandı.” dedi.
HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı Hüseyin İmir, "Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalıdır! Bu birlik, yalnızca bölgesel güvenliği sağlamakla kalmayacak; İslam dünyasının kendi geleceğini tayin etme iradesini, onurunu ve bağımsızlığını ortaya koyacaktır." dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ziyaret ederek ülkesinin Kahramanmaraş'ta yaptırdığı konutların açılış törenine katılacak.