Meclis'e girmeye çalışan 2 DHKP-C'li adliyeye sevk edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girmeye çalışırken yakalanan 2 DHKP-C'li, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ı ziyaret edeceklerini söyleyerek, TBMM ziyaretçi kabul salonuna gelen biri kadın 2 DHKP-C'li, Meclis çalışanını rehin almak isterken güvenlik görevlilerinin müdahalesi sonucu yakalanmıştı.
Şahısların üst aramalarında, bomba düzeneği süsü verilmiş siyah kutu ve uç kısmına kesici cisim bantlanmış kurşun kalem bulunmuştu.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Ankara adliyesine sevk edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Türkiye’nin iyi-kötü hiçbir anında; yerli ve milli duruşu ortaya koyamayan bu muhalefete rağmen; milletimizle birlikte hem deprem bölgemizi aslanlar gibi yeniden ayağa kaldıracak; hem de tüm gayretimizle 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız." dedi.
İstanbul Valiliği, izin verilen kutlama alanları dışında yasadışı eylem ve gösteri yapmak isteyen gruplara izin verilmediğini, bu kapsamda 384 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle işçi ve işveren temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada, “Emeklerini alın teriyle bereketlendiren çalışanlarımızın haklarını korumak bizim hep temel önceliğimiz olmuştur.” dedi.
İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Mehmet Ali Altun, İslam'ın işçi haklarına verdiği önemi vurguladı. Altun, işveren ile işçi arasındaki karşılıklı hak ve sorumlulukların, İslam ahlakına dayalı bir iş hayatının temeli olduğunu belirtti.