Cami ve okulların yanı başında açılan içkili restorana mahalleliden büyük tepki
Batman’da, yasalara aykırı olmasına rağmen cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında açılan içkili restorana büyük tepki gösteren mahalle sakinleri, yetkilileri göreve çağırarak restoranın kapatılmasını istedi.
Batman’ın en büyük mahallelerinden biri olan Gap Mahallesinde cami, müftülük ve okulların hemen yanı başında içkili restoranın açılması tepkileri beraberinde getirdi. Gap Mahalle sakinleri bu durumun hem yasalara aykırı olduğunu hem de kendilerini rahatsız edip huzursuz ettiğini belirterek tepki gösterdi.
Caminin hemen yanı başında böyle bir yerin açılmasının büyük bir utanç olduğunu vurgulayan vatandaşlar, restorandın büyük gürültü kirliliği ile de kendilerini rahatsız ettiğini söyledi.
Sadece cami değil, restorandın olduğu yerde çok sayıda okul olduğunu, müftülük ve sağlık ocağı bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, çocuklarının ve ailelerin güvenliği için endişe duyduklarını belirttiler. Mahallelerinin göbeğinde içkili restoran istemediklerini söyleyen mahalle sakinleri, restorandın ya mahalle dışına taşınmasını ya da kapatılmasını talep ettiler.

“Acil müdahale edilmeli”
Duruma müdahale edilmesini isteyen mahalle sakinlerinden Aydın Bozkurt, “Bakanlığa şunları söylemek istiyorum; açılan alkollü kafe hem kapımızın önünde hem de etrafında 3 tane okul var ve bu okullarda çocuklarımız okumakta, öğrencilere oldukça zararlı. Kafenin içkili olduğunu, hâlâ faaliyette olup bakanlıktan izin alındığını öğreniyoruz. Bu duruma acilen müdahale edilip kapanmasını istiyoruz.” dedi.

“İzin nasıl verildi?”
Etrafında okul ve camilerin olmasına rağmen mekana ruhsat verilmesine anlam veremediklerini ifade eden Burhan Reçber, “Okul ve cami çevresinde içkili bir mekânın açılması elbette ki tarafımızca hoş karşılanacak bir durum değil. Bakanlık tarafından böyle bir izin nasıl verildi? İptal edilmesi gerekir.” diye konuştu.

“Bizler için bir faciadır”
Bir diğer mahalle sakinlerinden Ubeyid Atlı, “Böyle bir göbekte içki mekânının açılması bizler için bir faciadır. Kapanmasını istiyoruz. Tepki gösterip imza toplayacağız ve kaldıracağız inşallah.” ifadelerini kullandı.

“Alkol ruhsatını iptal etmelerini istiyoruz”
Alkol satışının kendilerini rahatsız ettiğini vurgulayan Ali Güler ise şunları söyledi: “Biz bu kafeyi açan insanların düşmanı değiliz. Kafe sahipleri komşularımızdırlar, fakat iş yerine alkol getirmeleri bizi çok rahatsız etti. Benim çocuklarım engelli ve yatalaktır. Müzik ve eğlence sesleri bize çok rahatsızlık veriyor. Biz kimseye düşman gözüyle bakmıyoruz ama biz istiyoruz ki bu kötü işten bir an önce vazgeçsinler. Vatandaşlar olarak elimizden bir şey gelmez. Verilen alkol ruhsatını iptal etmelerini istiyoruz.”

“Bizi rahatsız ediyor”
Alkol satışına izin verilmemesi gerektiğini dile getiren Musa Çelik, “Ben bu mahallede oturuyorum. Açılan alkollü restoran bizi ve komşularımızı da rahatsız ediyor. Hemen karşısında okullar, cami ve müftülük var. Normalde bu mesafede alkol yeri olarak açılmaması gerekirdi. Mahalle sakini olarak alkol yerinin kapatılmasını istiyoruz.” dedi.

“Okula, camiye, sağlık ocağına yakın bir yerde alkol satmak yasak”
Restoranda ruhsat izni verenleri kınadığını belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Uzun da şu ifadeleri kullandı:
“83 milyonu Müslüman olan bir ülkede, camiye ve okullara yüz metreden daha yakın bir iş yerine eğer alkol izni veriliyorsa bu büyük bir sorundur. Bir Müslüman olarak Sayın Cumhurbaşkanının bu konuya bir el atmasını bekliyoruz. Bir Müslüman olarak tepki gösteriyorum ve bunun doğru olmadığını haykırıyorum. Lütfen bu konuya müdahale etsinler. Okula, camiye, sağlık ocağına yakın bir yerde alkol satmak ülkemizde yasak. Bu izni verenler kimdir? İzni verenleri de kınıyorum.”

“Allah içkiyi satanı da ticaretini yapanı da lanetlemiştir”
İçkili mekanın açılmasına büyük tepki gösteren Selim İmir, “Burada bir içki mekânı açılmış, hem sağlık ocağı hem okullar hem de aileler var. Bu mahalle Müslüman mahallesidir, içkili mekânın açılmasını lanetliyoruz. Müslümanlar bu duruma tepki göstermezlerse bu günahın ortağıdırlar. Allah içkiyi yasaklamıştır, içeni de lanetlemiştir, hatta satanı da, ticaretini yapanı da lanetlemiştir.” şeklinde konuştu.

“Kimsenin rızası yoktur”
Mahalle sakini Mahmut Değirmen ise şunları kaydetti: “Herkes açılan bu iş yerine karşıdır, kimsenin rızası yoktur. Valilik bunu şehrin dışına çıkarsın. Etrafında müftülük var, cami var, okul var. Bir an evvel kaldırılsa iyi olur, millet rahat edecektir.”(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siirt'te Fethi Serin Camii'nde düzenlenen Yaz Kur'an Kursu'nda çocuklar, salavatlarla başladıkları eğitimde Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğrenirken, çeşitli etkinliklerle de yaz tatilini verimli geçiriyor.
Yaz Kur'an kurslarının başlamasıyla Malatya genelinde yaklaşık bin cami ve Kur'an kursunda 30 bin öğrenci eğitim almaya başladı. İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, kurslarda Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra Peygamber Efendimizin hayatı, sahabe sevgisi ve temel dini bilgilerin de öğretileceğini ifade etti.
6 Şubat depremlerinde ağır hasar alarak yıkılan Malatya merkezdeki Söğütlü Camii'nin yeniden inşası sürerken, çevrede uygulanan kot düzenlemesi nedeniyle cami yol seviyesinin altında kalıyor. Duruma tepki gösteren Camiinin Şantiye Şefi Hikmet Karaşin, bunun ibadet ortamını olumsuz etkileyeceğini ifade ederek, yapılan yanlıştan dönülmesi çağrısında bulundu.
Bu yılın ilk yarısında yağış rekoru kırılırken, Prof. Dr. Alperen Kayserili’den hayati uyarı geldi: Barajlardaki berekete aldanıp suyu israf etmeyin, vahşi sulamayı bırakmazsak yarın çok geç olabilir!