Grip aşılarında sınırlama kaldırıldı
Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, bu yıl grip aşı alımında sınırlama olmadığını belirterek, 65 yaş üstü, kronik hastalığı olan ve hamile bireylerin ücretsiz aşı alabileceğini belirtti.
Bu yıl grip aşıları, Türkiye’ye yeterli dozda geldi. Geçen yılki sınırlamaların ardından, Türkiye Eczacıları Birliği, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na sınırlama olmaması için talepte bulundu ve bu talep kabul edildi.
65 yaş üstü, kronik hastalığı olanlar ve hamileler, aşılarını Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ücretsiz olarak temin edebilirken, diğer vatandaşlar da reçeteleriyle eczanelerden aşı alabilir.
Konuyla ilgili İLKHA muhabirine konuşan Bursa Eczacılar Odası Başkanı Adnan Erakın, bu yıl grip aşılarının yeterli miktarda Türkiye'ye ulaştığını belirtti.
Erakın, bu yıl aşı alımında herhangi bir sınırlama yok. 65 yaş üstü, kronik hastalığı olanlar ve hamileler, aşılarını Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ücretsiz alabileceğini söyledi.
"Geçen yıl grip aşılarında sınırlama vardı, bu yıl sınırlama kalktı"
Bu yıl grip aşıları yeterli dozlarda Türkiye'ye geldiğini ifade eden Erakın, " Geçen yıl grip aşılarında bir sınırlama vardı. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından belli yaş aralığından itibaren ve kronik hastalığı olan hastalarda, yavaş yavaş günden güne bu sistem açılarak hastalara grip aşıları uygulandı." diye belirtti.
"Grip aşıları bu yıl yeterli dozda"
Bu yıl grip aşıların yeterli dozda olduğunu belirten Erakın, " Türkiye Eczacıları Birliği olarak, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'ndan bir talebimiz oldu. Bu yıl grip aşılarımız yeterli. O yüzden bu yıl bir sınırlama getirmeyelim. Özellikle okulların açılma döneminde halkımız grip aşılarına kolaylıkla ulaşabilsin. Bu talebimiz kabul edildi." diye konuştu.
"Grip aşılarında sınırlama yok"
Bu yıl grip aşılarında herhangi bir sınırlama olmadığını kaydeden Erakın, "Üç farklı markada grip aşısı şu an piyasada bulunmaktadır. Kronik hastalıkları olan, 65 yaş üstü ve hamile kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan bu aşıları ücretsiz olarak alma imkanına sahipler. Aile hekimlerine ya da hekimlere yazdırarak alma haklarına sahipler. Ücretli olarak da halkımız, dilediği şekilde reçetesini yazdırarak eczanelerden bu aşıları temin edebilir." dedi.
"Kolay hasta olanlar grip aşısı yaptırmalı"
Kolay hasta olan kişilerin grip aşısını yaptırmasını tavsiye eden Erakın, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kronik bir rahatsızlığı olan, özellikle kardiyovasküler sistemi, akciğer hastalığı veya solunum sistemi hastalıkları bulunan bireylerde grip aşılarının olmasını öneriyoruz. Vücut direnci düşük olan kişilerin de kolay hasta olma ihtimalleri nedeniyle grip aşısını yaptırmalarını tavsiye ediyoruz. Sağlıklı bireylerde ise, grip aşısının kullanımı tamamen kişisel tercihe bağlıdır." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Güç, statü ve servet arayışının giderek öne çıktığı toplumda ahlaki sınırlar da tartışma konusu oluyor. Uzman Psikolojik Danışman Fatma Kaya; elitlerdeki doyumsuzluk, şöhret ve statünün oluşturduğu “Bana bir şey olmaz” algısı ile adalet ve liyakat duygusundaki zedelenmenin hırsızlık ve dolandırıcılık gibi suçların yaygınlaşmasındaki rolüne dikkat çekti.
Irak'taki ABD güçlerinin çekilmesiyle birlikte bölgedeki siyasi ve askeri dengelerin nasıl şekilleneceği merak konusu oldu.
Gazze'de yaşanan soykırıma dikkat çekmek amacıyla siyonist rejime destek veren bir hamburger markası önünde nöbete başlayan "Başakşehir Direniş", 341 gündür kesintisiz olarak her akşam eylem gerçekleştirmeye devam ediyor.
Amerika'nın Irak'ta 2003 yılında başlattığı işgal ve soykırımın ardından askeri varlığını tamamen çektiğine dair açıklamalarını yorumlayan Gazeteci Yazar Hasan Sabaz, üslerin boşaltılmasının işgalin sona erdiği anlamına gelmediğini, Irak'ın ekonomik ve siyasi olarak işgal altında tutulduğunu, geri çekilen teçhizatlarına farklı ülkelerde konuşlandırılarak daha büyük savaşlar için kullanılabileceğine dikkati çekti.