Hacamatın faydaları nelerdir?

Hacamatın faydaları ile ilgili konuşan Uzman Dr. Yücel Dolu, hacamatın kan dolaşımını arttırarak psikiyatrik vakalarda, kronolojik, nörolojik hastalıklarda, baş, bel, boyun, fıtık ağrıları ve dermatolojik hatalıklara iyi geldiğini söyledi.
Peygamber Efendimizin de tavsiye ettiği ve bilimsel araştırmalarda da hacamatın birçok hastalığa şifa olduğu bilinmektedir.
Hacamat yapmanın faydaları ve hacamat yapmadan önce hastaları yapmaları gerekenlerle ilgili İLKHA muhabirine konuşan Uzman Dr. Yücel Dolu, "Hacamatın hemen hemen 2000 yıllık bir tarihi vardır. İslami dönemde ise yaş hacamat dönemi başlamış oluyor. Kupa ile vakumlama yöntemi ile yapılan bir tekniktir. Önce belli bazı bölgelere kupa ile vakumlama yapılıyor. Sonrasında ise o bölgelerinde bir takım kimyasal maddeler oluşturuluyor. Ardından kuru kapa bu hali ile bırakılıp kupa çekiliyor. Kupa yapılan bölgelere birtakım çizikler atılıyor. Bu çizikler ile o bölgelerde birtakım kimyasallar ortaya çıkıyor. Tekrar vakumlanarak bu bölgede birtakım reaksiyonlar tetiklenmiş oluyor." dedi.
Bazı hastalıklarda yapılan tedavilerde tam sonuç alamadığımız zaman bunları yardımcı tedavi amacıyla kullanmaktayız
Dolu, "Hacamatın birçok faydası var. Hacamat psikiyatrik vakalarda, kronolojik, nörolojik hastalarda, baş, bel, boyun, fıtık ağrılarında, en önemlisi ise dermatolojik hatalıklarda kullanılmaktadır. Hacamat burada geleneksel ve tamamlayıcı tıp kapsamında yapılan bir yöntem. Bazı hastalıklarda yapılan tedavilerde tam sonuç alamadığımız zaman bun ayardımcı olması için tedavi amaçlı olarak hacamatı uyguluyoruz. Hacamat yapmadan önce hastanın dikkat etmesi gereken birtakım hususlar var. 24 saat boyunca, hayvansal gıda tüketilmiyor, cinsel perhizde bulunulmuyor ve hacamat yapmaya gelemden üç saat öncesinde bir şeyler yememesi gerekmektedir. Hacamat yaptıktan sonra iki saat içerisinde bir şeyler yenmemesi gerekir ve öbür kurallar 24 saat için tekrar geçerli. Bayan hastalar için ise MERS (bir üst solunun yolu hastalığı) dönemlerinde hacamat yapmamaları gerekmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aile, toplumun en güçlü dayanak noktasıydı. Ancak dijital içerikler, bireysel yaşam dayatmaları ve yozlaşan değerler bu yapıyı derinden sarsıyor. Av. Fatma Aba Harmancı, aile kurumuna yönelik saldırıları, toplumu çöküşe sürükleyen sebepleri ve çözüm yollarını İLKHA’ya anlattı.
Mavi Marmara Derneği Başkanı Beheşti İsmail Songür, "Gayrimüslimlerin oluşturduğu, bizim de desteklediğimiz Hanzala Gemisi, 9 bin kilometre uzaktan geliyor. Bizler Gazze'ye en yakın ülkelerden biriyiz ama hala limanlarımızdan Gazze'ye doğru bir gemi yola çıkmadı." dedi.
Yaz tatilinin gelmesiyle birlikte, çocukların tatilde ekran başında mı yoksa dışarıda mı vakit geçirmesi gerektiği konusunu vatandaşlara sorduk. Bazı ebeveynler sıkı bir planlama yapmayı tercih ederken, bazıları ise "Çocuk çocukluğunu yaşasın" görüşünü belirtti.
Sağlıklı ilişkilerin tartışmasız değil, yapıcı iletişimle sürdürüldüğünü belirten Klinik Psikolog ve Aile Danışmanı Şeyma Önür, sosyal medyadaki yapay mutlulukların ise ilişkilere zarar verdiğini vurguladı.