İslami hareketlerin yetkililerinden Gazze'ye destek mesajı
Peygamber Sevdalıları tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi programına İslam dünyasının farklı ülkelerinden katılan yetkili isimler, peygamber örnekliğinde direniş gösteren Gazze halkına her türlü desteğin verilmesi çağrısında bulundu.
Türkiye'nin farklı illerinde "Direniş Önderi Hazreti Muhammed" teması ile gerçekleştirilen "Mevlid-i Nebi" programları, dün eş zamanlı olarak İstanbul, Adana ve Van'da yapılan programlar ile nihayete erdi.
İstanbul'da Bağcılar Meydanı'ndan yoğun katılımla gerçekleşen "Mevlid-i Nebi" programına İslam dünyasının farklı coğrafyalarından katılan konuklar, İLKHA muhabirine konuşarak düzenlenen programdan duydukları memnuniyeti dile getirip Gazze'de devam eden direnişe destek verilmesi çağrısında bulundular.

Dr. İzzet Abdullah
"Peygamber Efendimiz her türlü zulme karşı mücadele etti"
Mısır İhvanı Müslimin Yetkililerinden Dr. İzzet Abdullah, "Bugün bu etkinlik, Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi Vesellem) doğumunun yıldönümü münasebetiyle düzenlendi. O, Fil Vakası yılında doğmuştu. O yıl Kâbe'yi yıkmak için gelen Ebrehe'nin zorbalığına karşı bir direniş gerçekleşmişti. Hazreti Muhammed'in hayatı her zaman zalimlere karşı direniş yolunda geçti. Her türlü zulme karşı mücadele etti. Daha sonra Kâbe'nin çevresinde bulunan putlara karşı direniş başlattı. Yine Peygamberimiz, bu direnişin bir taşıyıcısı ve bütün savaşlarda, gazalarda bir mücahit ve önderdi." dedi.
"Gazze mutlaka zafere ulaşacak, Kudüs mutlaka yeniden Müslümanların eline geçecektir"
Peygamber Efendimizin doğumunu kutlamak ve Gazze'deki direnişe deste vermek için programa katılım sağladıklarını belirten Abdullah, " Filistin ve Gazze halkının direnişini destekliyoruz. Bu direnişi yapanlara karşı, bu katliamı gerçekleştirenlere, bu zalimlere, bu Yahudilere, bu Siyonistlere karşı destek veriyoruz. Onlar bir buçuk yılı aşkın süredir Gazze halkını soykırımdan geçiriyorlar. Çocuklara, kadınlara, yaşlılara yönelik büyük katliamlar ve zorbalıklar yapıyorlar. Biz onların yüzüne karşı diyoruz ki bu bir zulümdür. Bu bir baskıdır ve bu son bulacaktır. Bu zalim varlık Allah'ın izniyle ortadan kalkacaktır. Gazze mutlaka zafere ulaşacaktır, Kudüs mutlaka yeniden Müslümanların eline geçecektir. Filistin mutlaka tamamen zafere kavuşacaktır. Bu, Allah Teâlâ’nın vaadidir. Bu suçlular, bu Yahudiler, bu zalimler, bu gasıp zorbalık yapanlar mutlaka yok olacaklardır, onlar yok olmaya mahkûmdurlar inşallah." diye konuştu.

Said Bah
"Bugün ümmetin, Gazze halkının yanında durmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı var"
Düzenlenen programa davet edildikleri için Peygamber Sevdalıları yetkililerine teşekkür eden Senegal Mukteda el-İslami Hareketi Lideri Said Bah, "Bu büyük etkinliği düzenlediğiniz ve beni davet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Allah, çabalarınızı bereketlendirsin. Bizi Peygamber Efendimiz ile buluşturan tarih boyunca, ümmet için hep bir umut ve ilerleme kaynağı olmuştur. Bugün ümmetin daha büyük ve önemli bir davası yoktur. Gazze'deki direniş, ümmetin en yüce davasıdır. Dünyanın her yerinde kahramanlar, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar katlediliyor. Ümmetin artık siyasi, diplomatik ve medya alanında harekete geçmesi ve bu azgın varlığa baskı yapması gerekir. Aynı şekilde, bu katliamı gerçekleştiren küstah ve zorba dünya güçlerine de baskı yapılmalıdır. Çünkü bu katliam, tüm sınırları, ahlâkî ve insanî değerleri aşmıştır. Bugün ümmetin, Gazze halkının yanında durmaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı vardır. Dileğimiz, bu çabaların İslam âleminin her tarafında yankı bulması ve tüm ülkelerin birleşerek bu vahşi savaşı sona erdirmesi ve böylece Filistin’in tamamen özgürlüğüne kavuşmasının başlangıcı olmasıdır. Hepinize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Teysir Süleyman
"Şu anda Gazze savaş halinde, İslam ümmeti savunma durumundadır"
Düzenlenen programın direnişine destek vermesinin bir parçası olduğunu vurgulayan HAMAS yetkililerinden Teysir Süleyman, "Bu etkinlik, bu ülkedeki halkın Filistin direnişine destek vermesinin bir parçasıdır ve Peygamber Efendimizin mirasını ihya etme amacı taşımaktadır. Biz, Filistin halkını destekleme yönünde yapılan bu çalışmaları doğru bir tutum olarak kabul ediyoruz. Şu anda Gazze savaş halindedir ve İslam ümmeti savunma durumundadır. Biz burada söylenen her sözün, Mescid-i Aksa'yı savunma ve Filistin halkının direniş hakkını destekleme yönünde bir katkı olduğuna inanıyoruz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bulunan Marangozcular Sitesi esnafı, bölgede uzun süredir yaşanan şebeke sorunu nedeniyle iletişim kurmakta zorlandıklarını, müşterilere ulaşamadıklarını ve iş kaybı yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
Davranış Bilimleri Uzmanı Korkut Daban, çalışma hayatında son dönemlerde sıkça gündeme gelen sessiz istifa kavramını değerlendirerek, sessiz istifanın temelinde çoğu zaman iş yerlerindeki iletişim eksikliğinin bulunduğunu belirtti.
Dr. Halit Seyfettin Atlı, kalite ve verimliliğiyle öne çıkan Siirt fıstığının üretimin artırılması hâlinde Türkiye’yi dünya pazarında üst lige taşıyabileceğini belirterek, "Güneydoğu, fıstık ihracatında yeni merkez olabilir.” dedi.
Arazi kiralarının her yıl katlanarak artması, mazot ve gübre maliyetlerinin yükselmesi çiftçileri zorluyor. Çiftçiler, icare fiyatlarının düşürülmesini ve devlet desteğinin artırılmasını talep ediyor.