Minibüsçüler maliyetlerinin artışından dert yandı!

Artan maliyetlerin ve akaryakıt fiyatlarının neredeyse masraflarını karşılamadığını belirten minibüsçüler, yetkililerden kendilerine destek verilmesini istedi.
Batman'daki minibüsçü esnafı, yaşadıkları sorun ve sıkıntılara ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Akaryakıt başta olmak üzere personel maaşı ve araç giderlerinin kendilerini ciddi anlamda mağdur ettiğini ifade eden minibüsçü esnafı, masraflarını artık karşılayamaz duruma geldiklerini vurguladı.
Araç taşımacılığındaki en büyük sorunun başında maliyetlerin artması geldiğini belirten Üniversite Hattı Başkanı Şirin Taş, akaryakıt fiyatının yüksek olması, araçların trafik sigortası, kaskosu, şoför maaşı, lastik giderleri ve araçların bakımının kendilerini zorladığını kaydetti.
Şirin Taş
Neredeyse zararına çalıştıklarını dile getiren Taş, "Bizim 60 aracımız var ve bunun 30 tanesini sırayla çalıştırıyoruz. Yetkililerden ricamız mağduriyetimizin giderilmesidir." dedi.
Verdikleri maaşı yetersiz buldukları için araçlarına şoför bulmakta zorlandıklarını belirten 19 Mayıs Hattı Başkanı Bahri Gül, "Şayet şoförlerin istediği parayı onlara versek bu seferde bizler para kazanamayız." diye konuştu.
Bahri Gül
"Kazandığımız ile masrafımız birbirini karşılamıyor"
Hatlarının güzergâhındaki yolların bozuk olmasından dolayı araçlarının büyük zarar gördüğünü söyleyen Gül, şöyle devam etti:
"Güzergâhımızda sürekli kazı çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarda yolların bozuk olmasından dolayı şoförlerimiz sürekli ara sokaklara girmek zorunda kalıyor. Böyle de olunca hem araçlarımız hasar görüyor hem de yakıtımız daha fazla gidiyor ve sürekli sanayiye gitmek zorunda kalıyoruz. Sanayide ise tamirin ücreti şu anda 10 bin liraya yükselmiş. Kazandığımız ile masrafımız birbirini karşılamıyor. Yetkililerden bu konularda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz."
Hayrettin Geçit
"En büyük giderimiz yakıttır"
Sigorta primine ve diğer konularda yetkililerden kendilerine kolaylık sağlanmasını istediklerini belirten 206 Evler Hattı Başkanı Hayrettin Geçit ise şunları söyledi:
"Sanayi, lastik masrafları, şoförün maaşı ve sigortası gibi giderlerimizin neresinden başlayacağımızı bilemiyorum. En büyük giderimiz ise yakıttır. Daha önce yakıtın litresi 18 lirayken kazancımız normaldi. Şu anda şoförün sigortasına 4 bin 600 lira veriyoruz. Şoför asgari ücret üstü olmasa çalışmıyor. Araç yağını bin 400 liraya değiştiriyoruz. Araçlarımızın fenni muayenelerini şu anda bin 400 liraya yaptık. Yetkililerin şehir içi minibüs esnafına sigorta primlerinde ve diğer konularda kolaylık sağlayacak yasalar çıkarılmasını istiyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Aşırı hız, sinyal vermeme, emniyet kemeri takmama gibi hataların kazalara davetiye çıkardığını belirten sürüş eğitmenleri, sürücülere dikkatli ve sabırlı olmaları çağrısı yaptı.
Umut Kervanı Vakfı Ankara'da 1. Bölge Toplantısını gerçekleştirdikten sonra Genel Başkan Cengiz Kurtaran, yaptığı açıklamada 'Dünyanın Dört Bir Yanına Kurbanınız Umut Olsun' sloganıyla çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.
Batman'da camilerinin 400 bin TL'yi bulan elektrik borcu nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır elektriğinin kesik durumda olduğunu belirten cemaat, devletin cami giderlerine sahip çıkmasını istedi.
Hindistan ve Pakistan arasında yaşanan gerilim ile ilgili konuşan Pakistanlı doktora öğrencisi Abdullah Zübeyir Mir, Pakistan'a saldırı için kullanılan İHA'ların israil menşeli olduğunun ortaya çıktığını söyledi.