112 Acil Çağrı Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gerekenler

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gereksiz yere 112 Çağrı Merkezi'nin meşgul edilmemesi çağrısında bulundu.
Açıklamada, "Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından günlük hayatımızda istenmeyen tehlikeli durumlarla çokça karşılaşırız. Böyle durumlarda sakinliğimizi korumamız ve yardım için yetkili mercilerden yardım istemeliyiz. Başımıza gelebilecek herhangi tehlikeli bir durumda 112 Acil Çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. 112’yi aradığınızda görüşme sırasında şunlara dikkat ediniz. Sakinliğinizi korumaya çalışın. Bulunduğunuz yerin konumunu ve ortamı tarif edin. Hastanın veya yaralının durumuna ilişkin detayları paylaşın. Çağrı merkezindeki görevlinin sorularına net biçimde yanıtlayın ve verilen talimatları uygulayın. Görevlinin sizi tekrar arama ihtimaline karşı telefonunuzu meşgul etmeyin. Bölünmüş yollardaki hasta ve yaralılarda olayın meydana geldiği istikameti mutlak belirtiniz. Unutmayınız; gereksiz aramalar başkalarının hayatına mal olabilir!" denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 20 bin 267 Tip 1 Diyabet hastasına yönelik 343 milyon TL’lik bedelin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılandığını açıkladı.
Yaz aylarında güneş kremi kullanmanın önemine dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Perihan Aladağ Öztürk, her 10 deri kanserinden 9’unun ultraviyole ışınları maruziyetine bağlı ortaya çıktığını belirtti.
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Göztepe Prof. Dr. Süleyman Yalçın Şehir Hastanesi iş birliğinde düzenlenen Gazze Sağlık Sempozyumu'nda, dünyanın gözleri önünde yaşanan büyük insanlık dramına sağlık perspektifinden dikkat çekildi.
Gençlik kampı için Ankara’dan gelip mersindeki denize giren 17 yaşlarındaki iki öğrenci boğularak hayatını kaybetti. Bir öğrencinin ise durumunun ağır olduğu bildirildi.