112 Acil Çağrı Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gerekenler

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ararken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, gereksiz yere 112 Çağrı Merkezi'nin meşgul edilmemesi çağrısında bulundu.
Açıklamada, "Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından günlük hayatımızda istenmeyen tehlikeli durumlarla çokça karşılaşırız. Böyle durumlarda sakinliğimizi korumamız ve yardım için yetkili mercilerden yardım istemeliyiz. Başımıza gelebilecek herhangi tehlikeli bir durumda 112 Acil Çağrı merkezini aramanız gerekmektedir. 112’yi aradığınızda görüşme sırasında şunlara dikkat ediniz. Sakinliğinizi korumaya çalışın. Bulunduğunuz yerin konumunu ve ortamı tarif edin. Hastanın veya yaralının durumuna ilişkin detayları paylaşın. Çağrı merkezindeki görevlinin sorularına net biçimde yanıtlayın ve verilen talimatları uygulayın. Görevlinin sizi tekrar arama ihtimaline karşı telefonunuzu meşgul etmeyin. Bölünmüş yollardaki hasta ve yaralılarda olayın meydana geldiği istikameti mutlak belirtiniz. Unutmayınız; gereksiz aramalar başkalarının hayatına mal olabilir!" denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yaz aylarında artan nem ve terlemeye bağlı olarak mantar enfeksiyonlarının özellikle ayak parmak araları, kasık, koltuk altı ve vücut kıvrımlarında sık görüldüğünü belirten Dermatoloji Uzmanı Dr. Merve Kaya, kızarıklık, kaşıntı, pullanma ve kötü koku gibi belirtilerle ortaya çıkan enfeksiyonlar tedavi edilmediğinde ciddi cilt sorunlarına yol açabildiğini belirtti.
Kişilerin zaman zaman duygusal, davranışsal ya da fiziksel dazı belirtiler yaşayabileceğini belirten uzmanlar bu belirtilerin iki haftadan uzun sürmesinin psikolojik desteğe ihtiyaç duyulduğunun işareti olduğunu söylüyor.
Batman İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan vatandaşlara yönelik yürüttüğü Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında, 2025 yılının ilk yarısında 14 bin 106 ev ziyareti gerçekleştirdi.
Batman'da Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Kanser Birimi tarafından, 19 Mayıs Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) kursiyerleri ve mahalle sakinlerinden oluşan kadınlara yönelik "Kanserden korunma ve erken teşhis" eğitimi düzenlendi.