Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılında gerçekleştirdiği 31 bin gıda denetiminde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere 22 milyon 135 bin TL idari para cezası uyguladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 yılı içinde üzerinde hassasiyetle durduğu, tüketicinin güvenilir gıdaya ulaşma hakkı çerçevesinde yoğun denetimler gerçekleştirildi.
Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 122 gıda denetçisi ile toplamda 31 bin denetim yaptı. Denetimlerde mevzuata aykırı durumlarla karşılaşılan işletmelere yönelik adli birimlere suç duyurusu, faaliyet durdurma, ürün toplatma ve imha gibi farklı yaptırımlar uygulanırken, kamuoyu bilgilendirilerek gerekli cezalar kesildi.
"Güvenilir gıda herkesin hakkı"
Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, güvenilir gıdaya ulaşmanın herkesin temel hakkı olduğunu belirtti. Kökçüoğlu, “Bakanlığımızın 1 milyon 300 bine yakın denetim yaptığı 2024 yılı, gıda güvenliğinin en yoğun ele alındığı yıl oldu. Adana olarak biz de 122 denetçimizle 31 bin gıda denetimi gerçekleştirdik. Bu süreçte karşılaşılan mevzuat dışı uygulamalara toplam 22 milyon 135 bin TL ceza kesildi. Taklit ve tağşiş yapan firmalar da bakanlığımızın internet sitesinde ifşa edildi.” dedi.
"Olumsuzluklar ALO GIDA 174 hattımıza bildirilmelidir"
2025 yılında da denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Kökçüoğlu, tüketicilere seslenerek şu ifadeleri kullandı:
“En iyi denetçi tüketicinin kendisidir. Marketlerde, restoranlarda veya gıda temin edilen herhangi bir yerde karşılaşılan olumsuzluklar ALO GIDA 174 hattımıza bildirilmelidir. İl ve ilçe ekiplerimiz, halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşması için 7/24 görev başında.”
Kökçüoğlu, denetimlerin yalnızca rutin kontrollerle sınırlı olmadığını, okul ve yurt kantinleri, et ürünleri üretim tesisleri gibi sektörel denetimlerin de yapıldığını vurguladı. Halkın sağlığını koruma hedefiyle 2025 yılında da çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı İbrahim Halil Dursun, Gazze'deki sağlık altyapısının büyük ölçüde tahrip olduğunu belirterek, ateşkes süreciyle birlikte bölgeye acil sağlık hizmetlerinin hızla yeniden kurulması gerektiğini vurguladı.
Geçmişe veya geleceğe yönelik olumsuz düşüncelerin zihinde sürekli tekrarlanması durumuna ruminasyon denildiğini belirten uzmanlar, bu durumun yaşam kalitesini ve duygusal sağlığı olumsuz etkilediğini söylüyor.
Tedavi edilmeyen boyun ağrısı ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kemal Paksoy, bunların başında kas ve iskelet sistemi problemleri, sinir sıkışması, duruş bozuklukları, baş ağrıları ve uyku sorunları geldiğini söyledi.