Bahar yorgunluğunun reçetesi bitkiler

Baharla birlikte ortaya çıkan geçici yorgunluk haline yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği, melisa ve rezene gibi bitkisel ürenler tavsiye ediliyor.
Bahar aylarının gelmesiyle birlikte insanlarda halsizlik, yorgunluk ve uyku düzensizlikleri sıkça görülmeye başladı. Aktarlar, özellikle mevsim geçişlerinde ortaya çıkan geçici yorgunluk haline yeşil çay, kuşburnu, ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği, melisa ve rezene gibi bitkisel ürenler tavsiye ediyor.
Aktar İbrahim Bubekoğlu, "Kış aylarına girildiğinde insanlar hava değişikliği sebebiyle nasıl halsizlik yaşıyorsa, ilkbahar mevsimine girildiği zaman da aynı şekilde insanlarda halsizlik görülür. Kış aylarında nasıl ki kuşburnu, ıhlamur, papatya, hatmi çiçeği karışımları içiliyorsa ilkbahar mevsimine girerken de bu karışımlar içilebilir. Bu bitkiler direnç düşüklüğüne ve halsizliğe çok iyi gelir." dedi.
"Bitkiler çay gibi demlenmeli"
Bahar yorgunluğuna karşı rezene de kullanılmasını tavsiye eden Aktar Bubekoğlu, söz konusu bitkilerin çay şeklinde tüketilmesini önererek şunları söyledi: "önce su kaynatılır. Su kaynatıldıktan sonra azar azar eklenerek demlik veya cezvenin içinde kaynatılır. Kaynatılmış suyun içerisinde biraz bekletildikten sonra süzülüp içilir. Çocukların bir kahve fincanı yetişkinlerin ise bir su bardağı içmesi önerilir. Bu bitkisel ilaçların herhangi bir yan etkisi ya da zararı yoktur."
Mardin halkının bitkisel ürünlere eskiye nazaran rağbetinin biraz daha arttığına dikkat çeken Aktar Bubekoğlu, şifalı bitki geleneğinin binlerce yıldır devam ederek günümüze geldiğini söyledi. (M. Salih Keskin, Mahsum Tunç – İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çocukluk çağı travmalarını ihmallerin ve istismarların oluşturduğunu belirten uzmanlar, aşırı koruyucu ailenin de çocukluk travması olduğunu söylüyor.
İlkbaharın gelmesiyle birlikte artan burun akıntısı, sık sık hapşırmak, gözlerde kızarıklık ve kaşıntı türü alerjik hastalıklardan çocuklar daha fazla etkileniyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sağlık hizmetlerinde erişim, güvence ve dijital takip alanlarında önemli adımlar atıldığını duyurdu. Bakan Işıkhan, daha önce müjdesi verilen yeni bir SMA ilacının kullanım kolaylığı sağlayarak geri ödeme listesine alındığını açıkladı.
Eczane Teknisyenleri Derneği Batman İl Başkanı Mehmet Can Mikyas, 26 Nisan Eczane Teknisyenleri ve Teknikerleri Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, eczane teknisyenleri ve teknikerlerinin toplum sağlığındaki kritik rolüne dikkat çekti.