Başhekim Yavuzer'den artan vakalara ilişkin açıklama

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Kâmil Yavuzer, kentte Covid-19 vaka sayılarında artış olduğunu belirterek, aşı olanların hastalığı daha hafif geçirdiğini söyledi.
Coronavirus şüphesiyle hastaneye başvuranlar için oluşturulan alanda basın mensuplarına açıklamada bulunan Yavuzer, artan vakalardan dolayı Covid Polikliniğini daha geniş bir alana taşımak zorunda kaldıklarını ifade ederek, hastalara en iyi hizmeti vermek için çalışmalarına devam ettiklerini dile getirdi.
Hastanede yatışı yapılan hastaların yüzde 80'inin aşı yaptırmayanlardan oluştuğunu ifade eden Yavuzer, insanların beklemeden işlemlerini tamamlayabilmeleri için gereken imkanları sağladıklarını söyledi.
Son günlerde Covid-19 şüphesiyle hastaneye başvuranların sayısının arttığını vurgulayan Yavuzer, şunları söyledi:
"Hastanede yatan vaka sayımız 160-180 arasında değişebiliyor. Takip ettiğimiz hastalarımızın büyük kısmı, aşı yaptırmayan hastalardan oluşuyor. Bu nedenle herkese aşılarını yaptırmaları çağrısında bulunuyoruz. Bayram öncesinde vaka sayılarımız az olduğu için daha küçük bir alanda hizmet veriyorduk. Bayram tatili sonrası maalesef vaka sayılarımızda artış oldu. Günde yaklaşık bin kişi hastaneye geliyor. Bu nedenle daha geniş bir alanda hizmet vermeye başladık. Bu sayede insanlar beklemeden işlemlerini yapabiliyor. Vaka sayımızın artmasına bağlı oluşmuş bir alan. Umuyoruz ki şehrimizde aşı oranlarının artması ile vaka oranları düşecektir."(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimaların, yanlış kullanıldığında sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirten uzmanlar, bu durumun klima çarpması olarak adlandırıldığını söylüyor.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak konu hakkında bilgiler verdi.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.