Batman Bölge Hastanesinde bir ilk daha gerçekleştirildi

Batman Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları ileri merkezlerde yapılan ameliyatlardan birini yaparak Batman'da bir ilki gerçekleştirdi.
Batman Bölge Devlet Hastanesi genel cerrahları başarılı ameliyatlarına birini daha katarak Batman'da bir ilki daha başardılar. 73 yaşındaki erkek hastaya yapılan Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu+Karaciğer Segmental Rezeksiyonu ve kalın bağırsağın son kısmı rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamının çıkarılması operasyonu ile genel cerrahlar bir zoru daha başardı.
Ender yapılan bir ameliyat olduğuna dikkat çeken Bölge Devlet Hastanesi Genel Cerrahi doktorları Beşir Şimşek, Salih Demirelli ve Emre Gündoğdu birlikte iyi bir ekip olduklarını, ileri merkezlerde yapılan ameliyatları bölge hastanesinde de başarı ile yaptıklarını dile getirdiler.
Cerrahlar, gerçekleştirdikleri ameliyat ile ilgili şöyle devam ettiler: "73 yasındaki Yasin Yıldız karın ağrısı kabızlık ve kilo kaybı şikâyetiyle hastanemize başvurdu. Makattan yapılan muayene ve kolonoskopi sonucunda rektum 2 santimetrede kitleye rastlandı. Yapılan ileri tetkikler sonucu karaciğer sol lob da metastaz (sıçrama) olduğu görüldü. Hastaya Abdominoperineal Rezeksiyon (Miles) operasyonu+ Karaciğer Segmental Rezeksiyonu yapıldı. Bu operasyonda kalın bağırsağın son kısmı, rektum ve anal kanal yani alttan makatın tamamı çıkarıldı ve bağırsak karın ön duvarına ağırlaştırıldı. Karaciğerdeki kitleyi çıkardık. Ameliyatın 7'ci gününde hastayı şifayla taburcu ettik." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dil ve Konuşma Terapisti Prof. Dr. Ahmet Konrot, 2-5 yaş arası her 100 çocuktan 5'inde görülen kekemeliğin, ilk bakışta basit gibi görünse de yönetilmesi en zor konuşma bozukluklarından biri olduğunu belirtti.
Kanserle mücadele çalışmaları kapsamında vatandaşlara ücretsiz sağlık hizmeti sunmak amacıyla sahaya çıkan mobil mamografi aracı, bugün Siirt’in Doğan Mahallesi’nde hizmet verdi.
Hematoloji Uzmanı Dr. Nihan Alkış, multipl myelomun hematolojik kanserlerin yüzde 10’unu oluşturduğunu belirterek; ileri yaşta sık görülen bu hastalığın bel, sırt ve kaburga ağrıları, kansızlık, kemik kırıkları ve böbrek yetmezliği gibi belirtilerle ortaya çıktığını söyledi.
Sağlık Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Aile Hekimine Yönlendirme” uygulamasıyla, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu bulamayan vatandaşlara aile hekimleri aracılığıyla daha hızlı sağlık hizmeti alma imkânı sağlandı.