Boynuna saplanan iğne ameliyatla çıkarıldı

Şanlıurfa’da boynunda iğne bulunduğu şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu.
Birecik Devlet Hastanesine kadın hasta, boynunda iğne bulunduğu şikayetiyle başvurdu.
Hastaya yapılan radyolojik incelemeler ve klinik değerlendirmeler sonucunda, iğnenin boyun bölgesini tamamen geçtiği tespit edildi.
İğnenin, karotis arter ve juguler ven gibi hayati önem taşıyan damarların bulunduğu karotis kılıfına yakın bir bölgede olduğu ve boynun derinliklerine ilerlediği belirlendi.
Acil ameliyata alınan hastaya genel anestezi altında yaklaşık bir saat süren operasyon gerçekleştirildi.
Büyük damarlar ve sinirlere birkaç milimetre mesafede bulunan 3 santimetre uzunluğundaki iğne başarıyla çıkarıldı.
Ameliyat sonrası süreci sorunsuz atlatan hasta, ertesi gün taburcu edildi.
Uzmanlar, bu tür vakaların nadir görüldüğüne dikkat çekerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık-Sen Batman Şubesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hekime yönelik bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. Sendika, sağlıkta şiddetin yapısal bir sorun haline geldiğini vurguladı ve kalıcı çözümler talep etti.
Deprem gibi afet durumlarında medyanın sorumluluğunun arttığını belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, medyadan hem yeterince hızlı olması hem de teyitsiz bilgiler aktarmamasının beklendiğine dikkat çekti.
İmplantların ömür boyu kalıcı olacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirten uzmanlar, bazı durumların implant kaybıyla sonuçlanabileceğini söylüyor.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uzmanı Doktor Celal Ayral, kronik hastalıklar ve bağışıklık sistemi sorunlarında modern tıbbın tek başına yeterli olmadığını belirterek, geleneksel tıbbın bilimsel temellerle desteklenerek modern tıpla entegre edilmesi gerektiğini söyledi.