Şanlıurfa’da boynunda iğne bulunduğu şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, ameliyatla sağlığına kavuştu.
Birecik Devlet Hastanesine kadın hasta, boynunda iğne bulunduğu şikayetiyle başvurdu.
Hastaya yapılan radyolojik incelemeler ve klinik değerlendirmeler sonucunda, iğnenin boyun bölgesini tamamen geçtiği tespit edildi.
İğnenin, karotis arter ve juguler ven gibi hayati önem taşıyan damarların bulunduğu karotis kılıfına yakın bir bölgede olduğu ve boynun derinliklerine ilerlediği belirlendi.
Acil ameliyata alınan hastaya genel anestezi altında yaklaşık bir saat süren operasyon gerçekleştirildi.
Büyük damarlar ve sinirlere birkaç milimetre mesafede bulunan 3 santimetre uzunluğundaki iğne başarıyla çıkarıldı.
Ameliyat sonrası süreci sorunsuz atlatan hasta, ertesi gün taburcu edildi.
Uzmanlar, bu tür vakaların nadir görüldüğüne dikkat çekerek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, ülkenin dört bir yanındaki sağlık tesislerinde ve mobil tarama araçlarında ücretsiz kanser taramaları yaptıklarını hatırlattı.
Adana'da İl Sağlık Müdürlüğü'nde acil sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi amacıyla tahsis edilen ambulans ve sağlık araçları, düzenlenen törenle hizmete alındı.
Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Sümeyya Kılıççıoğlu, migrenin belirtileri ve koruma yollarına ilişkin önemli tavsiyelerde bulundu.
Kanser vakalarının yarısına yakının farkındalık, tedbir ve erken teşhisle önlenebileceğini vurgulayan uzmanlar, ayrıca erken tanı ve uygun tedavi ile birçok kanserde tamamen iyileşmenin de mümkün olduğunu belirtiyior.