Çermik Devlet Hastanesinde 35 Santimlik myom çıkarıldı

Diyarbakır'da karın ağrısı, kanama ve kansızlık şikayetleri ile hastaneye başvuran 43 yaşındaki kadının karnından 35 santim boyutundaki dev myom çıkarıldı.
Çermik ilçesine bağlı kırsal bir mahallede ikamet eden 4 çocuk annesi 43 yaşındaki kadın, bir yıldır devam eden şiddetli karın ağrısı ve intrauterin kanama şikayetleriyle Çermik Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum polikliniğine başvuruda bulundu.
Yapılan muayene ve tetkikler sonrası rahminde myom (iyi huylu ur) tespit edilen hastanın karnında büyüyen 35 cm'lik dev myom başarıyla çıkarıldı.
Başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirten Op. Dr. Abdurrahman Sengi, hastanın uzun süredir yaşam kalitesini bozan myomu tamamen çıkardıklarını söyledi.
Sengi, "43 yaşındaki hastamız yaklaşık bir yıldır devam eden şiddetli kanama ve intrauterin kanama şikayetleri ile Kadın Hastalıkları ve Doğum kliniğimize başvurdu. Yaptığımız görüntüleme sonucu hastamızın rahminde yaklaşık 35 santim boyutlarında bir myom tespit ettik. Hastamıza gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan ve myomun kötü huylu bir kitle olmadığını tespit ettikten sonra ameliyat kararı aldık. Yaklaşık bir buçuk saat süren ameliyat sonucu hastanın uzun süredir yaşam kalitesini bozan myomu tamamen çıkardık. İki gecelik bir hastane yatışı sonrası hastamızı şifa ile taburcu ettik." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Yediğimiz şeyler aslında sadece midemizi etkilemiyor. Kişiliğimizi, davranışlarımızı da etkiliyor." dedi.
Uzman Klinik Psikolog Aybeniz Yıldırım, ilk kez anne olan kadınların yaşadığı duygusal değişimleri ve anneliğe geçiş sürecini değerlendirdi.
Bahar ayları çocuklar için özgürce doğanın keyfini çıkartmak anlamına gelse de, hapşırma krizleri, burun akıntısı ve kaşıntısına yol açan “alerjik nezle (rinit)” ya da bilinen diğer adıyla “saman nezlesi” oldukça rahatsız edici bir sağlık sorunu olarak yaşanabilmektedir.
Çölyak hastalarının yaşam kalitesini düşüren en büyük sorunun glütensiz ürünlere erişimdeki ekonomik engeller olduğunu belirten Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, yüksek maliyet ve sınırlı ürün bulunabilirliğinin, çölyaklı bireylerin sosyal ve eğitim hayatını zorlaştırdığını belirtti.