Cizre Nuh Gıda Bankası'ndan yüzlerce aileye yardım

Ekim ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Cizre Nuh Gıda Bankası, yüzlerce ihtiyaç sahibi aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.
Cizre Nuh Gıda Bankası, Ekim ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaştı. Muhtaç ve fakirlerin ihtiyaçlarını gidermeye devam eden Cizre Nuh Gıda Bankası, 700 aileye kurban eti, 100 aileye ayakkabı-giyim, 25 aileye de gıda yardımı olmak üzere toplamda 825 aileye yardımda bulundu.
Umut Kervanı Platformu üyesi de olan Cizre Nuh Gıda Bankası, tespit ettiği ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelere Kurban bayramı vesilesi ile Ekim ayında da ulaşarak kırmızı et, gıda, giyim ve çeşitli yardımlarda bulundu.
Ekim ayı faaliyet raporunu açıklayan Cizre Nuh Gıda Bankası Yardım Komisyonu Başkanı Savaş Topal, "Açıldığımız günden beri yardım faaliyetlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz. Kurban bayramı vesilesi ile Ekim ayında da 700 aile kurban eti, 100 aileye ise ayakkabı-giyim, 25 aileye de gıda yardımı olmak üzere toplamda 825 aileye yardımda bulunduk. Yardım yaptığımız ailelerin içinde ilçemize yeni yerleşen bazı Kobanili muhacirlerde bulunmaktadır." dedi.
Topal, "Geçtiğimiz kurban bayramı öncesinde "Kurban Kurtuluştur" sloganıyla başlatmış olduğumuz toplu kurban kesimi kampanyasında, muhtaç ailelere ulaştırmak üzere bizlere kurban bağışında bulunan ve Cizre Nuh Gıda Bankası olarak bizleri bu hayırda aracı kılan tüm hayırsever Cizre halkımıza sizin aracılığınızla teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah bu hayırseverlerimizden razı olsun. Kendilerine hayırlı ve bereketli bol kazançlar ihsan etsin inşallah.
Yardım çalışmalarında, bu yardımların toplanmasında ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmasında hiç bir fedakârlıktan kaçınmayan tüm üye ve gönüllü kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, "Kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu ve yaşam tarzı göz önünde bulundurularak hazırlanan bir beslenme planı, hem doygunluk sağlar hem de kilo kaybını destekler." dedi.
Psikolojik bütünlükteki çatlakların, tıpkı fiziksel ağrılar gibi belirtiler verdiğine dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu çatlakların öz şefkatle onarılabileceğini vurguladı.
Gençlerde kalp krizi riskinin giderek arttığını, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının gençlerde kalp sağlığını ciddi derecede etkilediğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, önleyici sağlık kontrollerinin ve farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen mevsimsel alerjik rinitin özellikle ilkbahar ve sonbaharda arttığını belirtti. Rinitin grip ile karıştırılabileceğini vurgulayan Sılay, korunma yöntemlerini de anlattı.