Diyarbakır Askeri Hastanesi, Devlet Hastanesi ile birleştirildi

Diyarbakır Askeri Hastanesi yapılan tören ile Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesiyle birleştirildi.
Diyarbakır Askeri Hastanesi, Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Kangın'nın katıldığı törenle Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesiyle birleştirilerek, Sağlık Bakanlığına bağlandı.
Hastanelerin birleştirilmeleri töreninde bir konuşma yapan Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Kangın, Sağlık Bakanlığına bağlanma ile birlikte 26 ilde toplam 32 hastane ve bir Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinin, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı bünyesinde çalışmalarına devam edeceğini belirtti.
Kangın konuşmasında, 1923 yılında kurulmuş olan Diyarbakır Asker Hastanesinin kapatılmayacağı ve mevcut hastanenin bünyesinde sağlık hizmeti vermeye devam edileceğini ifade etti.
Kangın konuşmasının sonunda, başta GATA Hastaneleri başta olmak üzere adı geçen tüm Askeri Sağlık Kuruluşlarının Sağlık Bakanlığına bağlanması 26 Ağustos Cuma günü saat 17.00 itibariyle ülke genelinde gerçekleşeceğini söyledi. (Emrah Deniz- İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (INCB) Başkanı Prof. Dr. Atasoy, “Hükümetler uyuşturucu önleme ve sağlık hizmetlerine yeterli kaynak ayırmalı, uluslararası uyuşturucu kontrol sözleşmelerini adil ve orantılı bir şekilde uygulamalı ve cezalandırma yerine toplumsal yeniden bütünleşmeye öncelik vermeli” çağrısında bulundu.
Esrar maddesinin özellikle gençler arasında zararsız sanıldığını belirten uzmanlar, bu maddenin ciddi fiziksel, ruhsal ve sosyal sonuçlara yol açabileceğini söylüyor.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp ve damar hastaları için ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, özellikle güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Alur, sıvı kaybı ve sıcak çarpmasının tansiyon düşüklüğü, çarpıntı, taşikardi ve kalp krizini tetikleyebileceğine dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı'nın çapraz denetim ekipleri Van'daki işletmelerde sigara denetimi yaptı. Kapalı alanda tütün kullanımı nedeniyle kurallara uymayan işletmelere ceza kesildi.