Fabrikasyon oyuncaklara alternatif ahşap oyuncak üretiyor

Fabrikasyon oyuncakların sağlığa zararlı olduğunu söyleyen nacar ustası, babasından kalan mesleğiyle çocuklar için el yapımı ahşap oyuncak üretiyor.
Adıyaman'da ikamet eden Nacar Ustası Zafer Akan, fabrikasyon oyuncakların sağlığa zararlı olduğunu söyleyerek, çocuklar için el yapımı ahşap oyuncaklar üretiyor.
Babasından devraldığı meslekle çocuklar içim kimyasal içermeyen oyuncak ürettiğini söyleyen Nacar Ustası Zafer Akan, şimdiki birçok oyuncağın kimyasal madde içerdiğine dikkat çekerek, özelikle "Çin Malı" olan oyuncaklardan uzak durulması tavsiyesinde bulundu.
Adıyaman'da babasına Nacar Hüsnü, Ziyaret Hüsnü denildiğini aktaran Akan, babasının kentte bulunan ziyaretlerin tüm tahta ahşap işlerini, çatısı ile pencerelerini yaptığını söyledi.
Fabrikasyon yapımı oyuncakların kimyasal madde içerdiğini söyleyen Akan, "Bende baba mesleğine devam ettim. Şimdi çıkan malzemeler ve oyuncaklar hep kimyasal madde içeriyor. Bunların çocuklara ve büyük insanlara zararını herkes biliyor ama yine de alıyorlar. Özellikle son zamanlarda bir de Çin malları çıktı. Çin mallarında daha fazla kimyasal madde buluyor. Bende istedim ki yeni nesil çocuklarımız tahta oyuncaklarla oynasın. Tahta çocuğa sıhhat, sağlık ve kuvvet verir. Bundan dolayı çocuklara tahtadan oyuncaklar yapmayı düşündüm." şeklinde konuştu.
Ahşabın sağlığa daha faydalı olduğunu ifade eden Akan, "Şu an da bulunduğumuz dükkânın tabanı tahta, üstümüz ağaç ve duvarlar toprak. Bundan daha sağlıklısı var mı? Beton evleride görüyoruz. Toprak evlerde yatınca sabah dinç uyanırsınız. Ama beton evde uyandığında sanki sabaha kadar dayak yemiş gibi yorgun uyanırsın. İşte bunlar hep tahtanın insan verdiği sağlık ve kuvvettir. " dedi. (Ferit Gölgül-İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, okul çağındaki çocukların beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, çantalara konulacak yiyeceklerin dikkatle seçilmesinin önemine dikkat çekti.
Günümüzde sosyal medya, bilgiye ulaşmayı ve iletişimi kolaylaştıran güçlü bir araç haline geldi. Ancak kullanımın kontrol edilememesi, bağımlılığa dönüşerek kişilerin hem ruhsal hem de bedensel sağlıklarını tehdit edebiliyor.
Uzmanlar, teknolojik cihazlara giderek daha bağımlı hale gelinmesiyle birlikte, omurganın boyun bölgesindeki ilk yedi omuru kapsayan servikal bölgede görülen şikayetlerin de arttığını belirtiyor.
Hedef belirlemenin hem yetişkinler hem de çocuk ve gençler için önemli olduğunu belirten uzmanlar, hedeflerin özellikle öğrenciler için bir pusula görevi gördüğünü söylüyor.