Hatay'da temeli atılan hastanelere ilişkin Sağlık Bakanı Koca açıklama yaptı

Hatay'da bugün temeli atılan devlet hastaneleri ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay’da bugün temeli atılan 600 yataklı İskenderun Devlet Hastanesinin 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathanesinin bulunacağını, 300 yataklı Defne Devlet Hastanesinin 60 gün içinde, 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesinin ise 10 Mayıs’ta hizmete açılmasının planlandığını bildirdi.
"Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni"nin ardından Bakan Koca, Hatay'da açılacak yeni hastanelerin özellikleri ve projelerine ilişkin videoları sosyal medya hesabından paylaştı.
Bugünkü törenle Antakya Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, Acil Durum Hastanesi ile Defne Devlet Hastanesinin temellerinin atıldığını, ayrıca Hatay'ın yeni yerleşim yeri Gülderen'de de 1000 yataklı bir şehir hastanesi kurulacağını hatırlatan Bakan Koca, şunları kaydetti:
"İskenderun Devlet Hastanesi 600 yataklı, sismik izolatörlü. Üçüncü basamak sağlık hizmeti verilecek bu hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi, kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak. Defne Devlet Hastanesi, 300 yatak kapasiteli olarak planlandı. 80 yoğun bakım yatağı, 12 ameliyathanesi ve tüm branşlarda hizmet verecek donanımı olacak. Sadece 60 gün içinde vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Antakya Devlet Hastanesi, 400 yataklı. 2 katlı çelik konstrüksiyon olarak inşa edilecek. 12 ameliyathanesinden onkoloji merkezine, üçüncü basamak niteliğinde bir hastane olacak. 10 Mayıs'ta hizmete hazır olmayı planlıyoruz." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Malatya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Cezmi Karaca, kentteki sağlık tesislerine 25 uzman hekim, 15 pratisyen hekim olmak üzere toplam 40 hekim atamasının yapıldığını duyurdu.
Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yunus Emre Yıldırım, bağımlılıkla mücadelenin milli bir görev olduğunu belirterek gençlerin kaybedilmesinin ülke için büyük bir kayıp olduğunu dile getirdi.
Gaziantep Şehir Hastanesinde bir hastanın kopan kulak memesi başarılı bir mikrocerrahi operasyonla yerine dikilerek sağlığına kavuşması sağlandı.
Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle yürütülen “Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek” projesi Mardin’de yaklaşık 2 bin öğrencinin katılımıyla start aldı. Program kapsamında çocuklara sağlık okuryazarlığı kazandırılması ve toplumda sağlık elçileri yetiştirilmesi hedefleniyor.