Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme hastalığına dair bilgiler vererek uyarılarda bulundu.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren İnme Merkezinde inme (felç) hastalarına, endovasküler yeni nesil teknolojilerle, güncel tedavi metotları ile bölge halkının hizmet vermeye devam ediliyor.
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme ile ilgili bilgiler verdi.
Temel, "İnme beyin damarlarına giden kan akışının aniden kesilmesine bağlı olarak gelişen, zihinsel ve fiziksel yeti kaybına neden olan serebrovasküler bir sağlık sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı verilerine göre inme yaşam kalitesini etkileyen hastalıklar içerisinde ilk sırada yer almaktadır." dedi.
Temel, beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde son derece önemli bir rol oynayan Girişimsel Nörolojinin ileri teknolojiye sahip cihazlarla hastalara kesin teşhis ve tedavi imkânı sunduğunu ifade etti.
İnme hastalığı ile ilgili bilgi veren Temel, hastalığın hemen olup biten bir şey olmadığını vurgulayarak, "İnme sonrası hastalarımızın sıkı takip edilmesi, risk faktörlerinin kontrol altına alınması, tedavisinin düzenli takip edilmesi aynı zamandan bazı hastalarımıza gerekli botulinum toksin uygulamaları ve fizik tedavi destekleri de hastanemizde uygulanabilmektedir." şeklinde konuştu.
İnme geçiren hastaların hızlı bir şekilde hastaneye getirilmesi gerektiğini ifade eden Temel, hastalara ilk 6 saat içerisinde müdahale edilirse daha iyi sonuçlar elde edilebildiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Empati becerisinin sosyal ilişkiler ve toplumsal uyum için önemli olduğunu belirten uzmanlar, empatinin çocuklar için kritik bir değer olduğunu söylüyor.
Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kol ağrılarının her zaman kalp krizi belirtisi olmadığını, ağrıların doğru tanı ve tedavi için detaylı incelenmesi gerektiğini belirtti.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2024 yılı boyunca toplam 1 milyon 245 bin 327 kişiye sağlık hizmeti verdi.
Siirt İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, 1 Kasım 2024 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.