İnme hastalığı nedir?
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme hastalığına dair bilgiler vererek uyarılarda bulundu.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren İnme Merkezinde inme (felç) hastalarına, endovasküler yeni nesil teknolojilerle, güncel tedavi metotları ile bölge halkının hizmet vermeye devam ediliyor.
Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Musa Temel, inme ile ilgili bilgiler verdi.
Temel, "İnme beyin damarlarına giden kan akışının aniden kesilmesine bağlı olarak gelişen, zihinsel ve fiziksel yeti kaybına neden olan serebrovasküler bir sağlık sorunudur. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı verilerine göre inme yaşam kalitesini etkileyen hastalıklar içerisinde ilk sırada yer almaktadır." dedi.
Temel, beyin ve sinir sistemi hastalıklarının tanı ve tedavisinde son derece önemli bir rol oynayan Girişimsel Nörolojinin ileri teknolojiye sahip cihazlarla hastalara kesin teşhis ve tedavi imkânı sunduğunu ifade etti.
İnme hastalığı ile ilgili bilgi veren Temel, hastalığın hemen olup biten bir şey olmadığını vurgulayarak, "İnme sonrası hastalarımızın sıkı takip edilmesi, risk faktörlerinin kontrol altına alınması, tedavisinin düzenli takip edilmesi aynı zamandan bazı hastalarımıza gerekli botulinum toksin uygulamaları ve fizik tedavi destekleri de hastanemizde uygulanabilmektedir." şeklinde konuştu.
İnme geçiren hastaların hızlı bir şekilde hastaneye getirilmesi gerektiğini ifade eden Temel, hastalara ilk 6 saat içerisinde müdahale edilirse daha iyi sonuçlar elde edilebildiğini söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık Bakanlığı, yaz aylarında artan sıcaklıkların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine karşı vatandaşları uyardı. Bakanlık, özellikle kronik hastalığı bulunanlar, yaşlılar, çocuklar ve hamilelerin daha dikkatli olması gerektiğini belirterek, günlük yaklaşık 2,5-3 litre su tüketilmesini tavsiye etti.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde düzenlenen mevlit programında dağıtılan pilavı tükettikten sonra rahatsızlanan 50 kişi, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelerde tedavi altına alındı.
Uzmanlar, krampın kendisinden çok, kramp anında yaşanan panik nedeniyle tehlikeli durumların ortaya çıkabileceğine dikkat çekiyor.
“11 Temmuz Yalnızlar Günü” dolayısıyla değerlendirmelerde bulunan Sosyolog Prof. Dr. Ebulfez Süleymanlı, “Yalnızlık sadece kişinin iç dünyasında yaşadığı bireysel bir his olarak görülemez. Bugünün yalnızlığı biraz da ‘insanlar arasında insansız kalma’ halidir.” dedi.