Kabak çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeğinin zengin içeriği vücudun gereksinimlerini karşılayarak birçok hastalığın engellenmesinde koruyucu rol üstlendiği belirtiliyor.
Protein ve yağ bakımından zengin bir kuruyemiş çeşidi olan kabak çekirdeğini günde bir avuç tüketmenin yeterli olacağı ifade ediliyor.
Çinko açısından çok zengin besin kaynağı olan kabak çekirdekleri, çinko eksikliğinden dolayı kaynaklanan depresyon gibi ciddi hastalıkların önüne geçtiği, sağlıklı yağlar içerdiğinden beyni rahatlattığı biliniyor.
Kontrollü olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olan kabak çekirdeği, diğer bitkisel protein kaynaklarına göre daha yüksek oranda protein içerdiği için kilo vermeye de yardımcı bir kuruyemiş olduğu bildiriliyor.
Kabak çekirdeği; omega 3, omega 6 ve omega 9 başta olmak üzere doymamış yağ asitleri, doymuş yağ asitleri, lifler, karetanoidler, triptofan amino asidi, delta-7-sterol, magnezyum, potasyum, çinko, fosfor, E vitamini, C vitamini, protein, karbonhidrat ve diğer fitosterolleri içerdiği kaydedildi.
Geçmişte geleneksel tedavilerde de kullanılan kabak çekirdeğinin, hem lezzeti hem de besin değeri açısından tercih edildiği, aynı zamanda çekirdeğinin özünden gelen faydalar çok yönlü olarak insan vücudunda etkinliğini kanıtladığı belirtildi.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye genelinde etkili olan aşırı sıcak hava dalgası, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşamı olumsuz etkiliyor.
Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kentteki semt pazarlarında sağlıksız ürünlere yönelik denetim gerçekleştirdi.
Diş implantları, çene kemiğinin durumu ve hastanın genel sağlığına göre kişiye özel planlanan ileri bir tedavi yöntemi olduğunu belirten uzmanlar uzun süre dişsiz kalmanın çene kemiğinde erimeye yol açabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Yakup Özer, toplumda sıkça görülen geçmeyen yorgunluk şikâyetinin hafife alınmaması gerektiğini belirterek "Yorgunluk, vücudun verdiği önemli bir uyarı olabilir” dedi.