Kadın derneklerinden mültecilere yardım

İstanbul’ da faaliyet yürüten kadın dernekleri, Midyat’ta çadır kentte kalan Suriye ve Iraklı mültecilere yardım eli uzattı.
İstanbul'da faaliyet gösteren 8 dernekten kıyafet, süt, mama, çocuk bezi gibi malzemeleri içeren yardım paketleri, AFAD ve Kızılay yetkilileri eşliğinde kamp sakinlerine dağıtıldı.
Hazar Eğitim Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği, Nisan Grubu, Meridyen Destek Derneği, Kadın Sağlıkçılar Dayanışma Derneği (KASAD), Kadın Sağlıkçılar Vakfı, Eczacılar Dayanışma Derneği (Ecza der), Hanımlar Eğitim Kültür Vakfı (HEKVA), Kadından Topluma Eğitim Grubu yapılan yardımda ismi geçen sivil toplum kuruluşları oldu.
Hazar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayla Kerimoğlu, 3 ay önce ihtiyaç analizi yapmak için Midyat'taki kampı ziyaret ettiklerini, yetkililerle ve kampta kalanların ihtiyaçları göz önünde alınarak buradaki bin 500 çocuğu giydirmek üzere bir yardım seferberliği başlattıklarını söyledi.
Kerimoğlu şöyle konuştu: "Burada bulunan bin 500 çocuğun kışlık kıyafeti hazırlandı. Ayrıca 500 çocuğa süt, mama, bez vermiş olacağız. Amacımız buradaki çocukların hem sırtlarını hem yüreklerini ısıtmak, kardeşlik köprüleri oluşturmaktır. Mazlum kim olursa olsun, mazlumun dini, dili, ırkı sorulmaz prensibi ile hareket diyoruz."
Ayla Kerimoğlu ve beraberindeki Hazar Derneğinin yönetim kurulu üyeleri daha sonra çadır kent komisyon üyesi Mehmet İsa Kurnaz, AFAD ve Türk Kızılay yetkilileri eşliğinde kamptaki sığınmacıları ziyaret etti. Burada bulunan kadın ve çocuklara yanında getirdikleri malzemeleri dağıtarak sorunlarını dinlediler. (Adnan Oğuz - İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uzman Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, "Kişinin yaşı, cinsiyeti, sağlık durumu ve yaşam tarzı göz önünde bulundurularak hazırlanan bir beslenme planı, hem doygunluk sağlar hem de kilo kaybını destekler." dedi.
Psikolojik bütünlükteki çatlakların, tıpkı fiziksel ağrılar gibi belirtiler verdiğine dikkat çeken Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, bu çatlakların öz şefkatle onarılabileceğini vurguladı.
Gençlerde kalp krizi riskinin giderek arttığını, sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımının gençlerde kalp sağlığını ciddi derecede etkilediğine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Pekdemir, önleyici sağlık kontrollerinin ve farkındalık çalışmalarının önemine vurgu yaptı.
Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen mevsimsel alerjik rinitin özellikle ilkbahar ve sonbaharda arttığını belirtti. Rinitin grip ile karıştırılabileceğini vurgulayan Sılay, korunma yöntemlerini de anlattı.