Uzmanlara göre kalp krizi riskini azaltmak için alınabilecek bazı önlemler ve yaşam tarzı değişiklikleri, bu riskin büyük ölçüde azaltılmasına yardımcı olabilir.
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Yusuf Altınkaynak, dünya genelinde yaygın bir sağlık sorunu olup, erken ölüm nedenleri arasında üst sıralarda yer alan kalp krizini azaltmanın yollarını anlattı.
"Kalp krizi riskini azaltmanın en etkili yollarından biri, sağlıklı ve dengeli bir beslenme düzenine sahip olmaktır." diyen Uzm. Dr. Yusuf Altınkaynak, sebze, meyve, tam tahıllar, yağsız proteinler ve sağlıklı yağlar tüketmek kalp sağlığını korumada önemli rol oynadığın belirtti. Altınkaynak, ayrıca trans yağlar ve doymuş yağlardan kaçınma, tuz ve şeker tüketimini sınırlamanın da önemli olduğunu kaydetti.
Altınkaynak, tavsiyelerini şöyle sürdürdü:
"Düzenli egzersiz yapmak, kalp sağlığını korumak için kritik bir öneme sahiptir. Haftada en az 150 dakika orta şiddette aerobik egzersiz yapmak, örneğin yürüyüş, koşu veya yüzme, kalp krizi riskini azaltabilir. Kuvvet antrenmanları da genel sağlık için faydalıdır ve kalp sağlığını desteklemektedir.
Sigara içmek, kalp krizi riskini büyük ölçüde artırır. Sigara kullanıyorsanız, bırakmak için profesyonel destek almanızı öneririm.
Stres, kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir ve kalp krizi riskini artırabilir. Stres kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir ve kalp krizi riskini artırabilir. Derin nefes egzersizleri ve hobi edinmek gibi stres yönetimi tekniklerinin uygulamanın stres seviyesini azaltarak kalp sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.
Kalp krizi riskini azaltmak için düzenli sağlık kontrollerini ihmal etmeyin. Kalp krizi riskini azaltmak için düzenli sağlık kontrollerinin ihmal edilmemesi gerekir. Kan basıncı, kolesterol ve kan şekeri seviyelerinin düzenli olarak kontrol edilmesi, olası sorunların erken teşhis edilmesine ve gerekli önlemlerin zamanında alınmasına olanak tanıyacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çağımızın önemli bir sorunu olan besin alerjisi son yıllarda çocuklarda daha yaygın görülüyor. Yapılan araştırmalar; çocuklarda besin alerjisinin son 20 yıl içinde 2-3 kat arttığını gösteriyor.
Ergoterapinin, çocukların günlük yaşam becerilerinde bağımsızlık kazanmasını, motor ve sosyal becerilerini geliştirmesini hedefleyen önemli bir destek alanı olduğunu belirten Uzman Ergoterapist Cahit Burak Çebi, ergoterapinin yalnızca nörogelişimsel bozukluklar yaşayan değil, tüm çocuklar için uygun olduğunu söyledi.
Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Dr. Yağmur Atakan, yarıyıl tatiline yaklaşırken çocukları ekrandan uzaklaştırmak için ailelere uyarılarda bulundu.
Duygusal hijyenin insanların ruhsal olarak hasta olmaması için geliştirilen bir kavram olduğunu ifade eden Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Fiziksel sağlığımız için gösterdiğimiz özeni duygusal sağlığımız, psikolojik sağlığımız için gösteremiyoruz.” dedi.