Karın ağrısı sandı rahminden 7 kilogramlık tümör çıktı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine karın ağrısı şikayetiyle gelen 43 yaşındaki kadının rahmindeki 7 kilogramlık kitle ameliyatla alındı.
Malatya'da yaşayan Semra Akgeyik, karın ağrısı Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gitti. Hastanedeki tetkiklerde kadının rahminden başlayıp göğüs altına kadar uzanan bir kitle tespit edildi.
Malatya Turgut Özal Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Engin Yıldırım, 3 saat süren operasyonun ardından kadının rahmindeki 7 kilogramlık tümörü aldı.
"Yaklaşık 7 kilogram ağırlığındaki kitleyi başarılı bir şekilde çıkardık"
Yapılan tetkikler sonucu nadir görülen bir durumla karşılaştıklarını ifade eden Doç. Dr. Yıldırım, ultrasonda rahimden başlayıp göğüs altına kadar uzanan yaklaşık 40 santimetre çapında kitle fark ettiklerini aktardı.
Yıldırım, "Hastamız, karın ağrısı nedeniyle kliniğimize başvurduğunda nefes darlığı vardı. Ayrıca hızlı büyüyen bir karın ağrısıyla beraber ciddi bir şişliği vardı ve bu şişlik özellikle hem akciğer seviyesinde hem de dalak ve karaciğer seviyesinde hastayı sıkıntıya sokuyordu. Hastayı değerlendirdik ve hızla görüntülemeden yaptık. Tetkiklerin ardından bekleyemeyeceğimiz kadar akut bir durum olduğunu gördük. Bu şişkinlikle ilişkili kitlenin sınırlarını kestirmek de oldukça güçlük çekiyorduk neticede kapalı bir organ ve içerisinde yaygın bir kitle vardı. Hastamızı bekletmeden ameliyata alma kararı verdik ve aynı hafta içeresinde hastamızın cerrahisinin gerçekleştirdik. Yaklaşık 7 kilogram ağırlığında ve tahminen sınırları 40 santime ulaşan büyük bir kitleyi hastamızın karnından başarılı bir şekilde çıkardık. Kitlemizin patoloji sonuçlarını şu an sabırla bekliyoruz inşallah sonuç olumlu geldiği taktirde hastamızı kemoterapi veya radyoterapiden de kurtarmış olacağız." dedi.
"Muayenelerinizi aksatmayın"
Hastaların buna benzer kitleleri hissettiğinde ihmal etmeden hastaneye başvurmaları gerektiğini belirten Yıldırım, şöyle devam etti:
"Bu tür kitleleri, hastalarımız karnındaki şişkinlik, gaz, bağırsak hareketleri veya idrara sıkıştıklarını zannediyorlar ihmal ediyorlar. Hastamız da bu kitlenin varlığını hissetmiş ama bizi başvurusu biraz gecikmiş. Kadın Doğum kliniğinde şu anda aktif olarak sekiz poliklinik devam ediyoruz ve hiçbir hastamızı muayene etmeden geri göndermiyoruz. Bu tür büyük kitleler olduğunda, acil cerrahiler gerektiğinde anında aksiyon alabiliyoruz. Lütfen tekniklerinizi muayenelerinizi aksatmayın, hastanemizin kapısı tüm vatandaşlarımıza sonuna kadar açık biz 7/24 çalışan hizmet veren büyük bir ekibiz."
Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu dile getiren hasta Semra Akgeyik, "Karnımdaki şişliği önceleri kilo alma şeklinde düşündüm ilk başlarda ağrım yoktu. Daha sonra ağrılarım artınca ve karnım genişleyince hastaneye başvurdum. Yapılan tetkikler sonucu kısa bir süre içerisinde büyük bir kitle olduğu belirlendi. Hemen alınması gerektiğine karar verdiler. Ağrılarımdan duramaz bir haldeydim, karnımda ve sırtımda sürekli ağrı vardı. Şu an çok iyiyim çok büyük bir ameliyat geçirdim, sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum." diye konuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çölyak hastalarının yaşam kalitesini düşüren en büyük sorunun glütensiz ürünlere erişimdeki ekonomik engeller olduğunu belirten Bursa Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Yusuf Altay, yüksek maliyet ve sınırlı ürün bulunabilirliğinin, çölyaklı bireylerin sosyal ve eğitim hayatını zorlaştırdığını belirtti.
Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor; bu durum bir çok kronik sorunu da beraberinde getiriyor.
Zihin, beyin ve bedenin ayrı ayrı değil, bir bütün olarak işlev gördüklerini belirten uzmanlar, aralarındaki uyumun, sağlıklı bir yaşamın temeli olduğunu söylüyor.
Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Glütenin sindirim sağlığını ve enerji metabolizmasını desteklemek gibi artı yönleri olsa da bazı kişilerde başta çölyak olmak üzere çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceği unutulmamalı.” dedi.