Kene kaynaklı ölümler ve vaka sayısı artıyor

Kene ısırması soncu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) tanısı konular hasta sayısı 492'ye ölü sayısı ise 18'e yükseldi.
Türkiye'de özelikle İç Anadolu'nun kuzeyi, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde yoğun olarak görülen KKKA hastalığı, dünya genelinde 30'dan fazla ülkede görünüyor. Havaların ısınmasıyla KKKA vakası sayısı her gün gün artıyor.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 16 Haziran itibariyle Türkiye genelinde toplam vaka sayısı 492'ye ulaştı. Kene vakalarından hayatını kaybedenlerin sayısı ise ülke genelinde 18 oldu.
En fazla vaka ve ölümün görüldüğü Sivas'ta 8 kişi hayatını kaybederken 115 kişi de ise vaka tespit edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Canlı Hayvan Pazarı, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın genelgesi kapsamında 81 ilde uygulandığı gibi geçici olarak kapatıldı. Kentte şap hastalığına rastlanmazken, kesim işlemleri veteriner hekimler gözetiminde devam ediyor.
Batman'da doğan ve 33 günlük olan F.B. isimli bebekte retina dekolmanı tespit edilmesi üzerine, görme kaybı riskine karşı acil müdahale kararı alındı. Bebek, ambulans uçakla İstanbul'a sevk edildi.
Yaz aylarında açık hava aktivitelerinin artmasıyla kenelerle bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi vakalarının da arttığını belirten uzmanlar, bu hastalığın ölümcül olabildiğini söylüyor.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Müslüm Toptan, yaz aylarında artan çevresel faktörlerin göz sağlığı açısından ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, önemli uyarılarda bulundu.