Kilo alma veya zayıflama ilacı ölüme neden olabilir!

Diyetisyen Sevgi Şeker, hekim kontrolünde kullanılmayan kilo alma veya zayıflama ilaçlarının ölüme kadar götürebileceği uyarısında bulundu.
Zayıflamak veya kilo almak için özellikle internet üzerinden sipariş edilen ilaçların insan vücuduna birçok zararının olduğuna dikkat çeken Şeker, pek çok vatandaşın bilinçsizce ilaç kullandığını ifade etti.
Rastgele kullanılan ilaçların insan sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğini vurgulayan Şeker, "Hem zayıflama hem de kilo almada ilaçlar kullanılıyor. Zayıflama ilaçları direk kalp ritmini etkileyip kalp durmalarına kadar neden olabiliyor. Bu yüzden zayıflama veya kilo alma ilaçları doktor kontrolünde kullanılması çok daha iyi olur. Zayıflamak veya kilo almak isteyenler bir diyetisyenden destek almalıdır." dedi.
İlk başta sağlıklı kilo alma veya vermenin nedenlerini belirlemek gerektiğini ifade eden Şeker, "Bu yüzden kişi ilk önce kontrollerini yaptırması gerekiyor. Eğer bağırsaklarda bir sıkıntı varsa ilk başta o sorunun çözülmesi gerekiyor. Daha sonra da kişinin yaşına, boyuna ve eğer varsa bir hastalığı ona özgü bir program yazılıp, o şekilde daha sağlıklı bir program hazırlanır. Kişilerin gereksinimleri hesaplanıp o şekilde bir diyet uyguluyoruz."
"İlaçlar doktor kontrolünde kullanılmalı"
Daha önce halk arasında kilo alma veya vermede düzensiz bir ilaç kullanımının olduğunu anımsatan Şeker, şöyle devam etti:
"Kilo vermek için Avrupa'da ve Türkiye'de çok fazla ilaç kullanımı vardı, bu yasaklandı. Sağlık Bakanlığı onayı olmayan ilaçlar zaten kullanılmaması gerekiyor. Doktor kontrolünde olmayan hiçbir ilacın kullanılmaması lazım. Aksi halde stres hormonları dediğimiz hormonlar bu sefer kalp durmasına kadar neden olabiliyor. Hayati risk taşıdığı için ilaç kullanımı doktor kontrolünde olması daha sağlıklı olur. Ayrıca hastalar sağlıklı beslenerek ve spor yaparak da kilo verilebilir."(İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Otizm spektrum bozukluğunun farklı seviyeleri olduğunu belirten uzmanlar, hafif düzey otizmde genetik, çevresel ve hormonal faktörlerin etkili olabileceğini söylüyor.
Prof. Dr. Gül Esra Atalay, çocukların sosyal medyayı kullanmasının bir hak olduğunu fakat bu hakkı kullanırken mağdur olmamaları için hem platformlar hem ebeveynler hem de devletin önlem alması gerektiğini kaydetti.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde nadir rastlanan dış kulak yolu kanseri olan bir hasta, gerçekleştirilen başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Uluslararası Çölyak Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Bursa Şehir Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Tufan Teker, çölyak hastalarının doğru diyet programı ile sağlıklı bir hayat sürdürebileceğini belirtti.