Mide yanması neden olur?

Mide yanmasının en yaygın nedenlerinin turunçgiller, domates, soğan, çikolata, kahve, peynir ve nane gibi asidik veya yağ oranı yüksek gıdaların tüketimi, büyük öğünler tüketerek mideyi zorlama, aşırı kilo, hamilelik, bazı ilaçlar, stres ve sigara olduğu bildiriliyor.
Ayrıç reflü olarak bilinen, alt yemek borusu sfinkterinin olması gerektiği gibi çalışmaması da mide asidinin yemek borusuna dönmesine ve mide ekşimesine neden olduğu belirtiliyor.
Reflü hastalığı, mide yanmasının en yaygın karşılaşılan nedeni olarak görüldüğü ifade ediliyor.
Midede yanma, batma ve ağrı hissi oluşturan reflü, mide yanmasının yanı sıra öksürük, yutkunurken zorlanma gibi birtakım semptomlar da ortaya çıkarabildiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Aybars Kıvrak konu hakkında bilgiler verdi.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.