Nusaybin Devlet Hastanesi’ne ilk kez çocuk psikiyatristi atandı

Uzm. Dr. Özlem Ardıç, Nusaybin Devlet Hastanesi’nde göreve başladı. İlçede ilk kez atanan çocuk ve ergen ruh sağlığı uzmanı bölgedeki önemli bir eksikliği giderecek.
Nusaybin Devlet Hastanesi’ne ilk kez çocuk ve ergen ruh sağlığı ve hastalıkları uzmanı atandı. Uzm. Dr. Özlem Ardıç, yeni görevine başlayarak ilçede bu alandaki sağlık hizmetlerini başlatmış oldu.
Yetkililer, ilçede ilk kez bir çocuk psikiyatristinin göreve başlamasının, çocuk ve ergenlerde görülen ruh sağlığı sorunlarına erken müdahale açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Ailelerin uzun süredir başka şehirlerde tedavi arayışında olduğuna dikkat çekilerek, bu atamayla birlikte hizmetlerin yerinde ve daha erişilebilir hale geleceği ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Vesvesenin insanın karar verme mekanizmasıyla ilgili bir durum olduğunu dile getiren Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, mükemmeliyetçi ve ayrıntıcı kişilerin obsesyon ve vesveseye daha yatkın olduğunu, kişinin en çok önem verdiği konu neyse, vesvesenin de genellikle oradan doğduğunu vurguladı.
Bir çocuğun kaç yaşında akıllı telefona sahip olabileceği, birçok uzman ve ebeveyn tarafından tartışılıyor.
Menenjitin, beyin ve omuriliği saran zarların iltihaplanmasıyla karakterize olan bir hastalık olduğunu belirten uzmanlar, özellikle bebekler, küçük çocuklar, gençler ve yaşlılarda ağır seyredebileceğini söylüyor.