Organları 3 hastaya umut olacak
Bursa'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşen 47 yaşındaki kadının böbrekleri ve karaciğeri, 3 hastaya umut olacak.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliğinden alınan bilgiye göre 4 gün önce beyin kanaması nedeniyle Bursa Çekirge Devlet Hastanesine kaldırılan 47 yaşındaki A.G'nin beyin ölümü gerçekleşti.
Hastane yetkilileri, A.G'nin organlarının bağışlanması konusunda ailesiyle görüştü. Ailenin olumlu yanıt vermesiyle A.G'nin karaciğer ve böbrekleri alındı.
Konu ile ilgili açıklama yapan Çekirge Devlet Hastanesi organ nakli koordinatörü Tamara Uzun Bal, hastanın ailesine teşekkür ederek, "Beyin kanaması sonucu hastanemizde tedavi gören A.G.'nin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi organlarının bağışlanmasını kabul etti. 2 böbrek ve karaciğeri, Bursa'da organ bekleyen 3 kişiye umut olacak" ifadesini kullandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği Başkanı Ömer Faruk Dursun, yalnızca kadın hastalara hizmet verecek, tüm tıbbi operasyonların tek çatı altında sunulacağı tam teşekküllü bir Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nin Batman'a kazandırılması çağrısında bulundu.
Yapay zeka teknolojilerinin ilaç keşfi ve geliştirme süreçlerinde önemli bir dönüşüm sağladığını belirten Prof. Dr. Hakan Parlakpınar, ilaç geliştirmede süre ve maliyetlerin azaldığını ancak insan sağlığı söz konusu olduğunda klinik çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Yüksek yağlı beslenmenin seramid üretimini artırarak kanserin karaciğere yayılmasını tetiklediği belirlendi.
Son yıllarda özellikle gençler arasında yaygınlaşan enerji içecekleri, yüksek miktarda kafein ve şekerin yanı sıra taurin, guarana ve çeşitli uyarıcı bileşenler içerebiliyor.