Safra kesesi nerededir?

Safra kesesi, karnın sağ üst bölgesinde karaciğerin hemen altında bulunan armut şeklindeki bir organdır.
Bağırsaklara salgıladığı sarı-yeşil renkteki safra ile vücudun sindirim işlevlerine önemli katkıda bulunduğu bilinmektedir.
Safra kesesi taşı kadınlarda erkeklere oranla daha fazla sıklıkta görülen ve oldukça ağrılı seyredebilen bir hastalık olduğu belirtilmektedir.
Karaciğerden günde yaklaşık olarak 1 litre kadar safra salgılanır ve bağırsaklardan yağların sindirimi ile bazı vitaminlerin emilimini sağlamak gibi çeşitli fonksiyonları yerine getirdiği bildiriliyor.
Kolelitiazis olarak tanımlanan safra kesesinde taş oluşumu, genellikle gelişmiş ülkelerde ortaya çıkan ancak dünyanın her kesiminde tespit edilebilen bir problem olduğu, ortaya çıkma sıklığı yaş ile birlikte artış gösterdiği ifade ediliyor.
Safra kesesi taşları, bu sindirime yardımcı safranın içeriğinde çok yüksek düzeyde kolesterol bulunması sonucu katılaşarak çökelti oluşturması sonrası meydana geldiği belirtilirken taşların boyutu ve sayısı kişiden kişiye değişiklik gösterebildiği kaydedilmektedir.
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlıklı bir yaşam için sadece ne kadar yediğimiz değil, ne yediğimizin de son derece önemli olduğuna değinen Diyetisyen Ayşe Şura Korkmaz, tok tutan ve çabuk acıktıran besinleri sıraladı.
Gaziantep Şehir Hastanesinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve çevre illerde ilk kez kalça artroskopisi ameliyatını başarıyla gerçekleştirildi.
Aşırı gaz birikimi, sıvı toplanması veya bağırsakların genişlemesiyle oluşan karın şişkinliği, çoğu zaman basit yöntemlerle çözülse de tedavi planı, tanıya bağlı olarak belirlenebilir.
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Damar Çakırca, yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) konusunda önemli uyarılarda bulundu.