Sağlık Bakanlığından 81 ile "doğru ilaç kullanımı" broşürü

Bilim Kurulunun tarafından hazırlanan broşürlerde, Coroavirus tedavisinde "Hidroksiklorokin ve/veya Favipiravir" kullanımına ilişkin doz ve süre uyarıları yer aldı.
Sağlık Bakanlığı tarafından 81 ile ilaç kullanımı ile ilgili gönderilen broşürlerde Covid-19 hastalarının tedavilerinde kullanılan ilaçların etkinliğinin sağlanması ve yanlış kullanımın önüne geçilmesi amaçlandı.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Kurulunun tanı ve tedavi rehberi uyarınca hazırlanan ve tüm illere gönderilen broşürlerde, "ilaç dozunun karıştırılması" konusuna açıklık getirildi.
Rehbere göre hem "Ayaktan izlenecek komplike olmayan veya hafif-orta pnömonisi olan olası/kesin Covid-19 olgularında" hem de "Yatış endikasyonu olan Covid-19 olgularında" Hidroksiklorokin ve/veya Favipiravir kullanımı öneriliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının sonuna geldiğimiz şu günlerde uzmanlar, “Beklendiği gibi gelmeyen notlar, çocukların değerini belirlemez.” uyarısında bulunuyor.
Gaziantep Şehir Hastanesi, Türkiye'de ilk defa genel anestezi alamayan 52 yaşındaki bir hastaya, lokal anestezi altında koklear implant ameliyatı gerçekleştirdi.
El-ayak-ağız hastalığının yaz aylarında toplu yaşam alanlarında hızla yayılabildiği uyarısında bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Seda Göçer, "El-ayak-ağız hastalığına yazın özellikle 5 yaş altı çocuklarda daha sık rastlanır. Tedavisi ihmal edilirse, nadiren de olsa tırnak dökülmesi, kalp ve nörolojik sistem tutulumu gibi ciddi komplikasyonlar gelişebilir" dedi.
Yaz aylarında artış gösteren kene vakalarına karşı uyarıda bulunan Acil Tıp Uzmanı Dr. Oğuz İçten, erken müdahalenin hayati önem taşıdığını belirterek, yanlış uygulamaların ölümcül hastalık riskini artırabileceğine dikkat çekti.