Şanlıurfa’da kronik hastalara evde sağlık hizmeti

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında, kronik hastalar ve bakıma muhtaç bireyler evlerinde tedavi ediliyor.
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi, sağlık hizmetine ihtiyaç duyan hastaları yerinde değerlendirerek tedavi ve bakım planları hazırlıyor.
Birim Sorumlusu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ömer Faruk Dağ, evde sağlık hizmetlerinin, hastanede yatış sonrası taburcu olan veya kronik hastalıkları nedeniyle hastaneye gitmekte zorlanan bireylere yönelik olduğunu belirtti.
Hizmet kapsamında, yeni doğanlardan yaşlı hastalara kadar geniş bir yaş grubuna sağlık desteği sunuluyor. Hastalar, muayene, ilaç reçetesi, rapor yenileme, yara bakımı, beslenme ve kateter bakımı gibi sağlık hizmetlerinden faydalanabiliyor.
Evde sağlık hizmetinden yararlanmak isteyen hastalar, 444 38 33 numaralı ulusal çağrı merkezini arayarak başvuruda bulunabiliyor. İlgili birimler, hastaların evlerine ziyaret gerçekleştirerek ihtiyaç duydukları sağlık hizmetlerini sağlıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tarım ve Orman Bakanlığı, şap hastalığındaki artış nedeniyle ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatını 81 il müdürlüğüne acil kodlu yazıyla iletti.
Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde çocuk sağlığı alanında önemli bir adım atılarak, ilk kez Çocuk Endokrinoloji Kliniği hizmet vermeye başladı.
Felç, parkinson, serebral palsi, bel fıtığı, boyun fıtığı, kas yaralanmaları, sporcu yaralanmaları, menisküs, kırıklar, yumuşak doku hastalıkları ve karpal tünel sendromu tedavisi için önerilen fizik tedavinin ruhsal faydaları da ortaya çıktı.
Viral bir enfeksiyon olan el, ayak ve ağız hastalığı, çoğunlukla bebekleri ve 5 yaşından küçük çocukları daha çok etkiliyor, genellikle 7- 10 gün içinde kendiliğinden iyileşiyor.