Şanlıurfa'da yapay damar operasyonu ile hasta sağlığına kavuştu

Şanlıurfa'da karın içi aortunda 8 santimetrelik genişleme tespit edilen 62 yaşındaki hasta, 2,5 saat süren başarılı operasyonla sağlığına kavuştu.
Şanlıurfa'da 62 yaşındaki hasta, karın ağrısı şikâyetiyle Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisine başvurdu. Hastanın yapılan tetkiklerinde karın içi aortunda genişleme tespit edilerek operasyon planlandı.
Hayati tehlikesi olan ve damarda yaklaşık 8 santimetrelik genişleme bulunan hasta, hemen ameliyata alındı. 2,5 saat süren başarılı operasyonla genişleyen damarının yerine yapay damar takıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Alaa Hijazi ve Op.Dr. Arif Yasin Çakmak, yoğun bakım sürecinin ardından servise alınan hastayı ziyaret etti.
Hastalık hakkında bilgi veren Op. Dr. Alaa Hijazi, "Karın içerisinde yerleşen anevrizmalar karın ağrısı veya sıklıkla bele doğru yayılan ağrı ile ortaya çıkmaktadır. Abdominal aort anevrizması karın içinden geçen, iç organlara ve bacaklara kan taşıyan damarın genişlemesidir. Aort damarında 5 cm üzerinde genişleme oluşması hayati tehlike oluşturmaktadır. Bu hastalık daha çok 60 yaş üstü sigara içen ve yüksek tansiyon olan erkeklerde görülmektedir. Bizim hastamızda da Aort Anevrizması vardı. Yaklaşık 7,5- 8 cm bir anevrizma oluşmuştu. Hastamızı ameliyata alarak genişleyen damarı yapay damar ile değiştirdik. Şuan hastamızın genel durumu iyi bugün taburcu edeceğiz." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sağlık-Sen Batman Şubesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bir hekime yönelik bıçaklı saldırıya tepki gösterdi. Sendika, sağlıkta şiddetin yapısal bir sorun haline geldiğini vurguladı ve kalıcı çözümler talep etti.
Deprem gibi afet durumlarında medyanın sorumluluğunun arttığını belirten Prof. Dr. Süleyman İrvan, medyadan hem yeterince hızlı olması hem de teyitsiz bilgiler aktarmamasının beklendiğine dikkat çekti.
İmplantların ömür boyu kalıcı olacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirten uzmanlar, bazı durumların implant kaybıyla sonuçlanabileceğini söylüyor.
Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uzmanı Doktor Celal Ayral, kronik hastalıklar ve bağışıklık sistemi sorunlarında modern tıbbın tek başına yeterli olmadığını belirterek, geleneksel tıbbın bilimsel temellerle desteklenerek modern tıpla entegre edilmesi gerektiğini söyledi.