Şanlıurfa'da depremzedelere ağız ve diş taraması yapıldı

Şanlıurfa'da depremlerden etkilenenlere ağız ve diş taraması yapılarak afetzedeler ağız hijyeni konusunda bilgilendirildi.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ekipleri, depremlerden etkilenen afetzedelerin yerleştirildikleri barınma alanlarında ağız ve diş taraması yaparak ağız hijyeni konusunda bilgilendirmeler yapıldı.
Dişlerinde sorun tespit edilen afetzedeler araçlarla alınarak hastane ortamında tedavileri yapıldıktan sonra tekrar barınma yerlerine götürüldü. Dişlerinde sorun tespit edilen engelli çocukların ise ailelerine randevu almaksızın hastane başvurmaları ve anestezi altında diş tedavilerinin yapılacağı bilgisi verildi.
Afetzedelere toplu yerlerde yaşadıkları için enfeksiyondan korunmak, solunum yolu ile geçen hastalıkların önüne geçebilmek için çocuk ve yetişkinlere maske dağıtımı yaptılar. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu (INCB) Başkanı Prof. Dr. Atasoy, “Hükümetler uyuşturucu önleme ve sağlık hizmetlerine yeterli kaynak ayırmalı, uluslararası uyuşturucu kontrol sözleşmelerini adil ve orantılı bir şekilde uygulamalı ve cezalandırma yerine toplumsal yeniden bütünleşmeye öncelik vermeli” çağrısında bulundu.
Esrar maddesinin özellikle gençler arasında zararsız sanıldığını belirten uzmanlar, bu maddenin ciddi fiziksel, ruhsal ve sosyal sonuçlara yol açabileceğini söylüyor.
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp ve damar hastaları için ciddi riskler oluşturduğunu belirterek, özellikle güneşin en etkili olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Alur, sıvı kaybı ve sıcak çarpmasının tansiyon düşüklüğü, çarpıntı, taşikardi ve kalp krizini tetikleyebileceğine dikkat çekti.
Sağlık Bakanlığı'nın çapraz denetim ekipleri Van'daki işletmelerde sigara denetimi yaptı. Kapalı alanda tütün kullanımı nedeniyle kurallara uymayan işletmelere ceza kesildi.